Κεφτέδες με λιαστή ντομάτα και καπαροβλάσταρα
Πικάντικος μεζές για λευκό κρασί ή μπύρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν οι λιαστές ντομάτες είναι σε λάδι με μυρωδικά και καυτερή πιπεριά, όπως οι δικές μου, οι κεφτέδες μας θα γίνουν λίγο πιο πικάντικοι. Αν όχι και τους θέλετε έτσι, ρίξτε λίγο παραπάνω μπούκοβο. Όσο πιο πικάντικοι, τόσο πιο πολύ κρασάκι ή μπύρα τραβάνε.
Υλικά
-
8 λιαστές ντομάτες σε λάδι
-
8 καπαροβλάσταρα τουρσί
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
1 κλωναράκι πλατύφυλλο βασιλικό φρέσκο
-
1 αβγό
-
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
-
αλάτι, μπούκοβο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις ντομάτες και τα καπαροβλάσταρα μια ώρα σε νερό, για να ξεπλυθούν από το λάδι και το ξύδι. Μετά τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
-
2
Ψιλοκόβουμε σε μια λεκανίτσα τις ντομάτες, τα καπαροβλάσταρα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φύλλα του βασιλικού.
-
3
Προσθέτουμε το αυγό, ένα σφηνάκι λάδι, το αλάτι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με το χέρι.
-
4
Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και τα δουλεύουμε όλα μαζί με ένα κουτάλι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα ώστε το μείγμα μας να "δέσει".
-
5
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
-
6
Μοιράζουμε κουταλιές σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
-
7
Στραγγίζουμε το παραπανίσιο λάδι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε τους κεφτέδες μας ζεστούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια