Κέικ αφράτο γεωγραφία (με κακάο)
Πανεύκολο κέικ με υλικά που διαθέτουν όλες οι νοικοκυρές στο σπίτι! Το ονομάζω κέικ γεωγραφία λόγω των σχεδίων που κάνει το κακάο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία! Απολαύστε το!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
-
2
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει.
-
3
Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους.
-
4
Μετά τα υπόλοιπα υλικά και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
-
5
Λιώνουμε το κακάο με λίγο ζεστό νερό και το αναμειγνύουμε με λίγη ποσότητα από το μείγμα.
-
6
Βουτυρωνουμε μια φόρμα και την βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
-
7
Στη συνέχεια την αλευρωνουμε.
-
8
Ρίχνουμε τα 2/3 από μείγμα μέσα στη φόρμα.
-
9
Μετά ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο και έπειτα το υπόλοιπο 1/3 μείγμα.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-55 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, στους 180 βαθμούς!
Σχόλια