taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
Πύλος Μεσσηνίας

Κέικ νοστιμότατο με γιαούρτι, πορτοκάλι και μανταρίνι. Μπορείτε να το φταίξετε και σαν Βασιλόπιτα. #κέικ #ΒάλεΈναΧεράκι

Λίγα μυστικά ακόμα

Σαν μονάδα μέτρησης χρησιμοποιώ το κεσεδάκι από το γιαούρτι. Εγώ μοιράζω το μείγμα σε δυο φόρμες (στρογγυλή & μακρόστενη) ή κάνω και μικρά μάφιν, το μείγμα για μια κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ θα σας πέσει πολύ.Για κάποιες που δεν ξέρουν, το Μπεν Μαρί δεν είναι σκεύος, είναι η διαδικασία. Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και βάζετε την κουβερτούρα σε μικρότερο κατσαρολάκι με το γάλα, βυθίζετε στην κατσαρόλα με το νερό μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας συνέχεια και προσέξτε μην πέσει νερό στην κουβερτούρα.Στο παρελθόν την συνταγή αυτή την έκανα και σαν Βασιλόπιτα προσθέτοντας μέσα στο μείγμα και λίγα κομμένα καρυδιά και το φλουρί φυσικά. Τέλος αφού ψήθηκε και κρύωσε την πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και έγραψα ότι ήθελα με λιωμένη κουβερτούρα. Όλοι πήραν την συνταγή εκείνο το βράδυ και δεν ήταν και λίγοι.Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο η total
  2. 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  3. 3 κεσεδάκια κόκκινη φαρίνα ή φαρινάπ
  4. 1 βανίλια
  5. 1/2 ποτηράκι κονιάκ
  6. 1/2 κ. γ. σόδα
  7. 1 σφινοπότηρο γάλα φρέσκο (για την κουβερτούρα)
  8. χυμό από 1 πορτοκάλι
  9. χυμό από 1 μανταρίνι (αν δεν έχετε μανταρίνι βάλτε 2 μικρά πορτοκάλια)
  10. ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και γίνουν σαν κρέμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την βανίλια, το ξύσμα, το κονιάκ, το χυμό φρούτων, μέσα στο όποιο έχουμε διαλύσει την σόδα *(προσοχή γιατί μπορεί να φουσκώσει) ανακατεύοντας διαρκώς.

  3. 3

    Ρίχνουμε εναλλάξ και λίγο λίγο το αλεύρι με το γιαούρτι ανακατεύοντας διαρκώς.

  4. 4

    Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα προσθέτοντας το γάλα

  5. 5

    Στην λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε 5-6 κουταλιές μείγμα και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς (χωρίς αέρα)

  7. 7

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα η το ταψί μας και ρίχνουμε το μισό μείγμα, στην συνέχεια με ένα κουτάλι προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα.

  8. 8

    Τέλος με ένα πιρούνι και με κυκλικές γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε το μείγμα έτσι ώστε να μας κάνει σχέδιο η σοκολάτα στο εσωτερικό.

  9. 9

    Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου στην 1 ώρα και κάτι.

  10. 10

    Πάντα δοκιμάζουμε με ένα καθαρό μαχαίρι καρφώνοντας το στο κέικ να δούμε αν είναι καλά ψημένο στο εσωτερικό του.

Αντιδράσεις

Από

taVrina Gar.Lit.Sef.
taVrina Gar.Lit.Sef. @taVrina_Garifalia
στις
Πύλος Μεσσηνίας
Σαν γνήσια taVrina μου αρέσει το καλό φαγητό και το καλό κρασί!!! Τα ταξίδια είναι το πάθος μου γιατί από εκεί γνωρίζω νέες γεύσεις, νέους κόσμους και νέες κουλτούρες!!!! Τρελαίνομαι να μαγειρεύω, το σπίτι μου θέλω να είναι γεμάτο φίλους, λίγους άλλα κάλους & πλημμυρισμένο από υπέροχες γεύσεις αλλά & μυρωδιές, αλμύρες η γλύκες!!! Ατάκα μου.... Μην αναβάλλεις για αύριο ότι μπορείς να φας σήμερα!!!
Δες περισσότερα