Κέικ black forest

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
despinal
despinal @despinal
,Ελλάδα

Είναι μια πεντανόστιμη και αρκετά εύκολη συνταγή για κέικ black forest από το Βαγγέλη Δρίσκα. Η βάση του κέικ είναι σχετικά υγρή και το γλυκό ως σύνολο μας κάλυψε απόλυτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε και σε βίντεο εδώ. Έκανα κάποιες μικρές τροποποιήσεις, όπως λιγότερη κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

36 Minutes
1 φόρμα κέικ
  1. 150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  2. 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  3. 250 γρ. ζάχαρη
  4. 150 ml καφέ (φίλτρου ή εσπρέσο)
  5. 100 γρ. κακάο
  6. 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  7. Για το γαρνίρισμα
  8. 250 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  9. 1 μεγάλο κουτί βύσσινα κομπόστα ή γλυκό του κουταλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τον καφέ.

  2. 2

    Ενώστε τα δύο μείγματα

  3. 3

    Και αδειάστε σε μία φόρμα για κέικ.

  4. 4

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 30-40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό.

  5. 5

    Αφήστε το κέικ να κρυώσει αφού ψηθεί για να το γαρνίρετε.

  6. 6

    Όσο ψήνεται το κέικ, σχηματίστε τις φλοίδες κουβερτούραςΛιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί

  7. 7

    Και απλώστε την σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να στεγνώσει λίγο

  8. 8

    Και τυλίξτε σε ρολό, εγώ το τύλιξα μετά από περίπου 1 ώρα.

  9. 9

    Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

  10. 10

    Χτυπήστε το ρολό καλά με το χέρι σας για να σπάσει η κουβερτούρα, όσο είναι τυλιγμένο και μετά ξετυλίξτε το ρολό και έχετε έτοιμες φλοίδες κουβερτούρας.

  11. 11

    Χτυπήστε την φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί

  12. 12

    Και αλείψτε το κέικ από όλες τις πλευρές ή χρησιμοποιήστε κορνέ.

  13. 13

    Γαρνίρετε με φλοίδες κουβερτούρας και τα βύσσινα από την κομπόστα στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Εναλλακτικά, αν βάλετε γλυκό του κουταλιού βύσσινο, μπορείτε να ρίξετε 2-3 βύσσινα μαζί με το σιρόπι τους στο κάθε κομμάτι που θα σερβίρετε. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

STELLA**
STELLA** @mana_mageirissas
Ερώτηση, επειδή έχω σκοπό να το φτιάξω: μίξερ δεν χρειάζεται; Αρκεί το ανακάτεμα με το χέρι; Ευχαριστώ!

Από

despinal
despinal @despinal
στις
,Ελλάδα
Η μαγειρική είναι ένας τρόπος ζωής για μένα. Ξεκίνησα πολύ μικρή να μαγειρεύω και μου αρέσει να φτιάχνω καινούργιες συνταγές συχνά. Επίσης, λατρεύω τα γλυκά και ιδίως τη σοκολάτα. Επίσης, μου αρέσει πολύ η rock μουσική και να διαβάζω για οτιδήποτε έχει σχέση με το διάστημα.
Δες περισσότερα