Κέικ βραστό
Υλικά
-
1 πακέτο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
-
1/2 κιλό ζάχαρη
-
10 κουτ. σούπας νερό
-
5 κουτ. σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
-
2 κουτ. σούπας κονιάκ
-
1 1/2 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
-
6 αυγά
-
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
-
λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και αλεύρι για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
-
2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
-
3
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το Flora, τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού.
-
4
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
5
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
-
6
Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
-
7
Μετράμε ένα ποτήρι νερού από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
8
Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε με το μείγμα της κατσαρόλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
-
9
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μείγμα.
-
10
Τέλος, ρίχνουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
-
11
Μόλις βγάλουμε το κέικ από τοv φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε στο ψυγείο.
-
12
Περιμένουμε να απορροφηθεί και να κρυώσει, πριν το σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)