Κέικ φράουλα Άννα-Μαρία Μπαρού
Ένα πεντανόστιμο κέικ!!!! Δοκιμάστε το!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο σάιτ του Άλφα και επειδή μου βγήκε πολύ καλή είπα να τη μοιραστώ μαζί σας! Προσοχή στο λάδωμα της φόρμας. Δεν βάζουμε ελαιόλαδο γιατί βγαίνει βαρύ!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω πολύ καλά το βούτυρο στο μίξερ.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτω και τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
3
Προσθέτω τις βανίλιες και ένα-ένα τα αυγά.
-
4
Έπειτα βάζω το γάλα και τις φράουλες.
-
5
Τέλος ρίχνω και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Έτσι το μείγμα για το κέικ θα βγει πιο αφράτο.
-
6
Λαδώνω μια φόρμα στρογγυλή για κέικ ή 2 μακρόστενες φόρμες ή απλά βάζω το μείγμα απευθείας σε θήκες για cupcake.
-
7
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35' με 40'.
Σχόλια (5)