Κέικ φράουλας αφράτο και μυρωδάτο
Ένα κεκάκι αφράτο με μυρωδιά και γεύση φραουλίτσας και γλάσο σοκολάτας για να το κάνει λίγο πιο αμαρτωλό!!
Υλικά
-
200 γρ ζάχαρη
-
200 γρ μαργαρίνη
-
220 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
15 γρ μπέικιν πάουντερ
-
3 αυγά
-
1/2 κούπα πολτοποιημένες φρέσκες φραουλίτσες και μερικές επιπλέον για διακόσμηση
-
50 γρ κουβερτούρα
-
1/2 κ.γ. μαργαρίνη
-
1 κ.σ. γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα στο μίγμα μαζί με μία κουταλιά από το αλεύρι κάθε φορά.
-
3
Προσθέτουμε τις φραουλίτσες που τις έχουμε περάσει από μούλτι μας (να μην είναι τελείως αλοιφή να φαίνονται ακόμα κομματάκια).
-
4
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
-
5
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.
-
6
Για το γλάσο, βάζουμε την σοκολάτα το βούτυρο και το γάλα σε ένα μπολάκι και τα λιώνουμε όλα μαζί στο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα ρευστό γλάσο. Εναλλακτικά τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
-
7
Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ μας και αφήνουμε να κρυώσει. Διακοσμούμε με φραουλίτσες και ότι άλλο μας αρέσει!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια