Κέικ φρούτα του δάσους
Κέικ με άρωμα φρούτα του δάσους, βανίλια και λεμόνι, πολύ αφράτο και ελαφρύ, χωρίς αυγά και βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ βάζω ένα γερμανικό τσάι που έχω αλλά κυκλοφορούν και εδώ με γεύσεις φρούτων. Τη συνταγή την ανακάλυψα μόνη μου από μια συνταγή που είχα κι έλεγε σκέτο νερό στο κέικ και σκέφτηκα να αρωματίσω το νερό. Το τσάι που βάζω εγώ είναι κόκκινο που σημαίνει ότι κάπως γλυκίζει. Το μείγμα διπλασιάζεται μόλις ψηθεί και γίνεται τόσο αφράτο που θες να φας όλο το ταψί!
Υλικά
-
4 φακελάκια τσάι φρούτα δάσους
-
βανίλια
-
2 κούπες νερό
-
2 κουταλιές ξύδι
-
0.5 κούπα λάδι (ηλιέλαιο)
-
1 κουταλάκι σόδα
-
1,5 κούπες ζάχαρη
-
ξύσμα ενός χοντρόφλουδου λεμονιού
-
χυμό ενός λεμονιού
-
2,5-3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νερό και διαλύουμε το τσάι.
-
2
Το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Προσθέτουμε το λάδι, ξύδι, ξύσμα, χυμό λεμόνι, ζάχαρη και τη σόδα και ανακατεύουμε λίγο με σύρμα μέχρι να αφρίσει η σόδα.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Θα γίνει ένας πηχτός χυλός, όχι νερουλό, ούτε σφιχτό.
-
5
Τοποθετούμε σε αλευρωμένο-βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170 για περίπου 30 λεπτά, πρώτα μόνο κάτω και μόλις φουσκώσει πάνω κάτω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)