Κέικ γεωγραφίας - συνταγή από το δημοτικό
Κέικ γεωγραφίας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύετε όλα τα υγρά υλικά και μετά προσθέστε και τα στερεά σιγά σιγά ανακατεύοντας. Μπορείτε να το φτιάξετε ακόμα και χωρίς μίξερ.
-
2
Όταν γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, βάλτε σχεδόν το μισό χυλό σε ένα μπολ και προσθέστε όσο κακάο θέλετε ανάλογα με το πόσο σκουρόχρωμο το θέλετε. Προσοχή γιατί το πολύ κακάο το κάνει πικρό.
-
3
Μετά παίρνετε την ειδική φόρμα για κέικ, την βουτυρώνετε και βάζετε από κάτω το μισό χυλό (άσπρο) και μετά βάζετε όλο το χυλό που περιέχει το κακάο και τέλος προσθέτετε και τον υπόλοιπο χυλό (άσπρο).
-
4
Το ψήνετε για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι για να ελέγξετε αν έχει στραγγίσει. Αν έχει στραγγίσει το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε.
Σχόλια (3)