Κέικ Γιαουρτιού Με Πουρέ Ροδάκινου
Γευστικό Και Ελαφρύ Κέικ !
Υλικά
-
Πουρές Ροδάκινου
-
6-8 ροδάκινα καθαρισμένα (670 gr.)
-
60 gr. ζάχαρη
-
Κέικ Γιαουρτιόυ
-
250 gr. αλευρι για όλες τις Χρήσεις
-
1 1/2 Kουτ. Γλυκού baking powder
-
1/4 Κουτ. Γλυκού Αλάτι
-
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
-
200 γρ. ζάχαρη
-
225 γρ. γιαούρτι (Τύπου Τοταλ)
-
1/2 Κουτ. Γλυκού Αmareto Liker
-
60 gr. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τον πουρέΒάζουμε τα ροδάκινα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε μεχρι να γίνουν πολτός.(ο Πουρές φυλάσσεται στο ψυγείο και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου λιγο πριν σερβίρουμε το κέικ).
-
2
Για το κέικ γιαουρτιούΧτυπάμε καλά τη ζάχατη με τα αυγά μεχρι να γίνουν ασπρη κρέμα.
-
3
Προσθέτουμε το γιαουρτι και συνεχίζουμε το χύπημα.
-
4
Προσθέτουμε το αμαρέτο και μετά το βούτυρο και χτυπάμε καλα.
-
5
Τέλος προθέτουμε όλα τα υπολοιπα υλικά.Θα ήταν καλύτερα να τα κοσκινίζαμε πρώτα.(αλεύρι, Baking powder, αλάτι).
-
6
Βάζουμε τη ζύμη σε μακροστενη φόρμα για κεικ ή σε στρογγυλή φόρμα (23 εκ).
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 για 30 λεπτά περιπου.(Κανουμε το κολπο με την οδοντογλυφίδα για να ξέρουμε ποτε ειναι ετοιμο!)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)