Κέικ ινδοκάρυδο
Υλικά
-
5 αυγά
-
2 ποτήρια αλευρι
-
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
-
1 ποτήρι λάδι
-
3 κουταλάκια μπέικεν παουερ
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
-
1 φακελάκι βανίλια
-
Για το σιρόπι
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
2 ποτήρια νερό
-
1 κουτάλι λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάζουμε τα αυγά σε ενα μπόλ και ξεχωρίζουμε τον κρόκο απο το ασπράδι.
-
2
Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη και αφου το κάνουμε ρίχνουμε το λάδι και το γάλα και ανακατεύουμε.
-
3
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το ινδοκάρυδο, το μπέικεν πάουερ και τη βανίλια.
-
4
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
-
5
Βάζουμε το μειγμα σε φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
-
6
Βάζουμε την ζάχαρη,το νερό και το λεμόνι σε 1 μπόλ και τα ανακατεύουμε.
-
7
Οταν ψηθεί το κέικ ρίχνουμε το σιρόπι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (10)