Κέικ ινδοκάρυδου με ανανά
Ένα κέικ πλούσιο και με εξωτική γεύση... Από το αγαπημένο μου βιβλίο με κέικ των εκδόσεων Μάλλιαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Θα ταίριαζε θαυμάσια με μία μπάλα παγωτό Γαλλικής βανίλιας καθώς θα διαχέεται στην ατμόσφαιρα το άρωμα ενός φλιτζανιού φρεσκοφτιαγμένου γαλλικού καφέ!!!
Υλικά
-
125 gr βούτυρο
-
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
4 αυγά
-
2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
-
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
-
3/4 φλιτζανιού χυμός ανανά
-
Για το γλάσο Ανανά
-
80 gr βούτυρο
-
2 φλιτζάνια ζάχαρη
-
1/3 φλιτζανιού χυμός ανανά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα 20 εκατοστών.
-
2
Καλύπτουμε τη βάση της με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε.
-
3
Χτυπάμε με το μίξερ σε μικρό μπολ το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
-
4
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά κάθε φορά για να ενσωματωθούν.
-
5
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και τέλος το αλεύρι και το χυμό ανανά.
-
6
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία περίπου 1 ώρα.
-
7
Το αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και το βγάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
-
8
Αφού κρυώσει, απλώνουμε το γλάσο ανανά και διακοσμούμε με φέτες ανανά και ινδοκάρυδο...
-
9
Γλάσο ΑνανάΑνακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη κοσκινισμένη και προσθέτουμε το χυμό λίγο-λίγο μέχρι να γίνει κρέμα.
Σχόλια (3)