Κέικ κανέλας 2

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
chefurret
chefurret @cook_8522530

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή την βρήκα στο www.lovecook.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
25-30 ατομικά κέικ (muffins)
  1. 3 1/2 φλ.τσ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  2. 1 φλ.τσ. βούτυρο
  3. 1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
  4. 1 κοφτή κ.σ. κανέλα
  5. ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  6. 1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκαλιού
  7. 1/4 φλ.τσ. κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα αυγά, την κανέλα, το ξύσμα, το χυμό, το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φορμάκια σιλικόνης (δεν χρειάζεται να τα βουτυρώσουμε).

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για μία ώρα (40 λεπτά για τα ατομικά φορμάκια). Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε, κάνουμε το γνωστό τεστ με την οδοντογλυφίδα.

  5. 5

    Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε το κέικ. Αν θέλουμε, μπορούμε να αλείψουμε το κέικ με λιωμένο βούτυρο και να πασπαλίσουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα ή εναλλακτικά να πασπαλίσουμε το κέικ με άχνη ζάχαρη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

chefurret
chefurret @cook_8522530
στις