Κέικ Καρύδας Και Ανανά
Λίγα μυστικά ακόμα
από κάποιο blog, ίσως το hungry for hungry
Υλικά
-
1,5 φλιτζάνι φαρίνα
-
1,5 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
-
3 κγ μπέικιν
-
1 φλιτζάνι βούτυρο
-
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
-
4 αβγά
-
1/3 φλιτζάνι κονιάκ
-
1 μικρή κονσέρβα ανανά
-
σιρόπι
-
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1,5 φλιτζάνι νερό
-
χυμό 1/2 λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την καρύδα.
-
2
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αβγά. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
-
3
Ενώνουμε στερεά και υγρά υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
-
4
Προσθέτουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και στραγγισμένο.
-
5
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
-
6
Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά.
-
7
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
-
8
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο τριμμένο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (12)