Κέικ καρότου με πολλά αρώματα
Εύκολη και γρήγορη.
Υλικά
-
1 κούπα σπορέλαιο
-
1 κούπα ζάχαρη μαύρη
-
3 αυγά
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 πρέζα γαρύφαλο
-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
-
1 πρέζα αλάτι
-
3 κούπες καρότο (στον τρίφτη ή στο μούλτι)
-
1 κούπα καρύδι τριμμένο
-
2 κ 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. σόδα
-
Επικάλυψη
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
100 γρ τυρί κρέμα
-
1 κ 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
-
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάω λάδι, αυγά, ζάχαρη να κρεμμώσουν.
-
2
Προσθέτω μυρωδικά, καρύδια, καρότα. Τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο.
-
3
Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψάκι. Ρίχνω το μίγμα και ψήνω στους 170 για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
-
4
Αφού κρυώσει το κέικ, χτυπάμε με το μίξερ μαργαρίνη, τυρί κρέμα και ξύσμα.
-
5
Μετά ρίχνω την ζάχαρη σιγά-σιγά και καλύπτω το κέικ όπως θέλω.
Σχόλια (3)