Κέικ καρότου με πολλά αρώματα

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

70 Minutes
8 άτομα
  1. 1 κούπα σπορέλαιο
  2. 1 κούπα ζάχαρη μαύρη
  3. 1 κ.γ. κανέλα
  4. 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  5. 1 πρέζα γαρύφαλο
  6. ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 3 κούπες καρότο (στον τρίφτη ή στο μούλτι)
  9. 1 κούπα καρύδι τριμμένο
  10. 2 κ 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  11. 1 κ.γ. σόδα
  12. Επικάλυψη
  13. 1 κ 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  14. ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω λάδι, αυγά, ζάχαρη να κρεμμώσουν.

  2. 2

    Προσθέτω μυρωδικά, καρύδια, καρότα. Τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο.

  3. 3

    Βουτυρώνω και αλευρώνω το ταψάκι. Ρίχνω το μίγμα και ψήνω στους 170 για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.

  4. 4

    Αφού κρυώσει το κέικ, χτυπάμε με το μίξερ μαργαρίνη, τυρί κρέμα και ξύσμα.

  5. 5

    Μετά ρίχνω την ζάχαρη σιγά-σιγά και καλύπτω το κέικ όπως θέλω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Gingerbread cookie
Gingerbread cookie @cook_8497768
Θεωρώ οτι το κεικ χρειάζεται 2 κ.γ. σόδα και 50 λεπτά στον φούρνο είναι αρκετά! Για αυτό και τα 4 πιρουνάκια. Τώρα όσον αφορά το γλάσο έκανα τα εξής: 200γρ γιαούρτι,150γρ βιταμ,3/2 της κούπας ζάχαρη άχνη και μια βανίλια. Τα χτύπησα καλά και το άφησα 2 ώρες στο ψυγείο να δέσει. Δεν είχα τυρί κρέμα για αυτό! Ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Από

maria_ilias
maria_ilias @maria_ilias
στις
,