Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Φτιάξτε ένα ξεχωριστό κέικ για το μικρό σας πειρατή! Ένα κασελάκι γεμάτο θησαυρούς μόνο για αυτόν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την οδηγία αυτή χρησιμοποιήσαμε ένα κέικ μπανάνα και κρέμα επικάλυψης σοκολάτας.Εάν έχετε ευχέρια με τα κορνέ, μπορείτε να κάνετε με ευκολία διάφορα στολίσματα στο κασελάκι σας με χρωματιστό γλάσο. Εδώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε κανένα ειδικό εργαλείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 δόση κέικ ψημένο σε μακρόστενη φόρμα (αυτή του ψωμιού)
  2. γλάσο σοκολάτας (ή ακόμα και μερέντα για ευκολία)
  3. πολύχρωμα σοκολατάκια για το στόλισμα
  4. σοκολατένια νομίσματα
  5. καραμέλες για πολύτιμους λίθους
  6. βραχιολάκια από καραμέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει καλά και μετά κόψτε το κατά μήκος, λίγο κάτω από το σημείο που αρχίζει το φούσκωμα. Το πάνω κομμάτι θα γίνει το καπάκι από το κασελάκι μας. Εάν θέλετε αφαιρέστε λίγη από την ψίχα του κέικ από το κάτω μέρος του (εκεί που θα μπει ο θησαυρός)

  2. 2

    Αλείψτε γύρω γύρω την επιφάνεια του κάτω κομματιού με το γλάσο της σοκολάτας. Με ένα πιρούνι μπορείτε να κάνετε ραβδώσεις στο γλάσο, να φαίνονται σαν τα νερά του ξύλου.

  3. 3

    Βάλτε πάνω του όλα τα γλυκίσματα που έχετε πάρει. Νομίσματα, βραχιόλια, καραμέλες για πολύτιμους λίθους και ό,τι άλλο βρείτε ή φανταστείτε.

  4. 4

    Ακουμπήστε από πάνω το επάνω κομμάτι που θα γίνει έτσι το καπάκι. Αλείψτε το και αυτό με το γλάσο (προσέχοντας λίγο να μη γεμίσετε σοκολάτες το θησαυρό!). Κάντε και εδώ τις ραβδώσεις με το πιρούνι.

  5. 5

    Στολίστε τώρα το κασελάκι σας. Βάλτε του λωρίδες από πολύχρωμα σοκολατάκια, μια κλειδαριά ίσως και ό,τι άλλο σας φανεί ωραίο. Μπορείτε να κάνετε τις λωρίδες και με ένα κορνέ, χρησιμοποιώντας άσπρη ή χρωματισμένη κίτρινη κρέμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (25)

Yiouli
Yiouli @cook_8448874
Πωπω, τί μου θυμήσατε τώρα με τα καραμελένια βραχιολάκια! Είναι φανταστικό και πολύ πρωτότυπο! :-))

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα