κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ Κατσαρόλας 2

Κέικ Κατσαρόλας 2

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Ελεωνορα
Ελεωνορα @cook_8455265
,Θεσσαλονικη

Μιά εύκολη και γρήγορη συνταγή

Λίγα μυστικά ακόμα

Πιστεύω ότι πρέπει να κρυώσει καλά και μετά να σερβίρουμε για να σταθεροποιηθεί το γλάσο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 άτομα
  1. 250 γρ φυτική μαργαρίνη
  2. 2 φλιτζάνια άχνη
  3. 4 βανίλιες
  4. 2 κουβερτούρες των 125γρ
  5. 8 κουταλιές νερό
  6. 8 κουταλιές κακάο
  7. 1 κουταλιά κονιάκ
  8. 4 αυγα
  9. 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
  10. 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  11. λιγο κακάο και βούτυρο για την φόρμα
  12. για το σιρόπι
  13. 1 ποτήρι ζάχαρη
  14. 2 ποτήρι νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο την άχνη τις βανίλιες μια κουβερτούρα το νερό το κακάο και το κονιάκ μέχρι να λιώσουν.

  2. 2

    Κρατάμε ένα φλιτζάνι απο το μείγμα και λιώνουμε τη δεύτερη κουβερτούρα και δημιουργούμε το γλάσο.

  3. 3

    Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.

  4. 4

    Στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε τους κρόκους.

  5. 5

    Το βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε καλά.

  6. 6

    Τώρα ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο κακάο.

  8. 8

    Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.

  9. 9

    Πασπαλίζουμε ξανά με κακάο.

  10. 10

    Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

  11. 11

    Όταν κρυώσει το σιροπιάζουμε μεσα στην φορμα.

  12. 12

    Τέλος το γλασάρουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ελεωνορα
Ελεωνορα @cook_8455265
στις
,Θεσσαλονικη

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα