Κέικ Κατσαρόλας 2
Μιά εύκολη και γρήγορη συνταγή
Λίγα μυστικά ακόμα
Πιστεύω ότι πρέπει να κρυώσει καλά και μετά να σερβίρουμε για να σταθεροποιηθεί το γλάσο
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο την άχνη τις βανίλιες μια κουβερτούρα το νερό το κακάο και το κονιάκ μέχρι να λιώσουν.
-
2
Κρατάμε ένα φλιτζάνι απο το μείγμα και λιώνουμε τη δεύτερη κουβερτούρα και δημιουργούμε το γλάσο.
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα.
-
4
Στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύουμε τους κρόκους.
-
5
Το βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύουμε καλά.
-
6
Τώρα ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε.
-
7
Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε λίγο κακάο.
-
8
Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα.
-
9
Πασπαλίζουμε ξανά με κακάο.
-
10
Το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
-
11
Όταν κρυώσει το σιροπιάζουμε μεσα στην φορμα.
-
12
Τέλος το γλασάρουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια