alessandra
alessandra @cook_8450437

Είναι ένα κέικ που το κάνει η μαμά μου και είναι υπεροχοοοοοο γιαμ γιαμ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε το στολιζετε όπως έκανα εγώ. Καλό είναι να μη βάλετε φράουλες αν δεν φαγωθεί αμέσως γιατί βγάζουν υγρά.Συνοδευεται και με παγωτό. Γίνεται και τούρτα.Ευχαριστούμε την Ναυσικά για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
  1. 1 μαργαρίνη
  2. 4 κουτ.σούπας κακάο
  3. 8 κουτ.σούπας νερό
  4. 1 1/2 ποτηρι νερου αλεύρι
  5. 1 ποτηρακι του κονιάκ κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
  6. 1 μπέικιν
  7. 2 ποτηρια νερού ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε η μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το κακάο, το νερό.

  2. 2

    Τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθουν και να μην έχουν γρομπαλακια.Τα αφήνουμε να πάρουν βράση.'Όταν βράσουν ρίχνουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Σε ένα ποτήρι του νερού κρατάμε από το μείγμα της κατσαρόλας και το βάζουμε στο ψυγείο αμέσως.

  4. 4

    Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά για ένα λεπτό περίπου

  5. 5

    Μέχρι να αφρατέψουν.

  6. 6

    Ρίχνουμε και το αλεύρι

  7. 7

    Και μετά το σοκολατένιο μείγμα της κατσαρόλας.

  8. 8

    Το χτυπάμε μέχρι να ανακατευτει καλά.

  9. 9

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα και αλευρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  10. 10

    'Όταν ψηθεί το ξεφορμάρουμε

  11. 11

    Και βάζουμε το σιρόπι από πάνω που είχαμε κρατήσει στο ψυγείο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (80)

christina.f
christina.f @cook_8450012
Τέλειο ειναι!!!Ιδίως με παγωτό βανίλια!!! Το κάνουμε και εμεις, μονο που το λέμε βραστό. Μήπως είναι και ίδιο με τη μελαχροινή;

Από

alessandra
alessandra @cook_8450437
στις
When love feels like magic, it's called Destiny. When destiny has a sense of humor, It's called Serendipity
Δες περισσότερα