Κέικ κολοκύθας 2

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
anastasia_thess
anastasia_thess @cook_8461955
Θεσσαλονίκη,

Κεικ με πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας! Μυρίζει φθινόπωρο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
  2. 235 γρ. σπορέλαιο
  3. 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  5. 160 γρ. χυμό πορτοκάλι
  6. 1 κ.γ. σοδα
  7. 1 κ.γ. αλάτι
  8. 2 κ.γ. κανέλα
  9. 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και καθαρίζουμε τα σπόρια.

  2. 2

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.

  3. 3

    Αφαιρούμε την φλούδα και πολτοποιούμε την κολοκύθα στο μπλέντερ για να γίνει πουρές.

  4. 4

    Αν ο πουρές είναι αρκετά υγρός μπορούμε να τον αφήσουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.

  5. 5

    Αποθηκεύεται στην καταψυξη.

  6. 6

    Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.

  7. 7

    Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύουμε καλά.

  8. 8

    Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας.

  9. 9

    Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και στη συνέχεια το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anastasia_thess
anastasia_thess @cook_8461955
στις
Θεσσαλονίκη,