Κέικ κολοκύθας 2
Κεικ με πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας! Μυρίζει φθινόπωρο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και καθαρίζουμε τα σπόρια.
-
2
Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
-
3
Αφαιρούμε την φλούδα και πολτοποιούμε την κολοκύθα στο μπλέντερ για να γίνει πουρές.
-
4
Αν ο πουρές είναι αρκετά υγρός μπορούμε να τον αφήσουμε για λίγα λεπτά στον φούρνο, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά.
-
5
Αποθηκεύεται στην καταψυξη.
-
6
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά.
-
7
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό πορτοκάλι και αναμειγνύουμε καλά.
-
8
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας.
-
9
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα και στη συνέχεια το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μοσχοκάρυδο.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50-60 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια