Κέικ κολοκύθας με καρύδια
Λαχταριστό εύκολο κέικ με κίτρινη κολοκύθα και καρύδια, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη. Γερμανική συνταγή, θα την αγαπήσετε εύκολα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προτού το ξεφορμάρουμε το γλυκό, το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε με άχνη.Εγώ την κολοκύθα την έβαλα στο μπλέντερ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη ή την χτυπάμε στο μπλέντερ.
-
2
Ξεχωρίζουμε το ασπράδι απο τον κρόκο.
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουνε μαρέγκα.
-
4
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τους κρόκους, την βανίλια, την ζάχαρη, το λάδι και την κανέλα.
-
5
Προσθέτουμε στο μείγμα μας την τριμμένη κολοκύθα.
-
6
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας και συχρόνως χτυπάμε στο μίξερ.
-
7
Στο τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
-
8
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μείγμα.
-
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά. Καλή επιτυχία!!
Σχόλια (74)