Ritsaki
Ritsaki @Ritsaki1

Εύκολο και γλυκό κέικ. Όσοι έφαγαν ξετρελάθηκαν

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  2. 125 γρ ζάχαρη άχνη ή κρυσταλλική
  3. 125 γρ αμύγδαλο σκόνη
  4. 80 γρ αλεύρι
  5. 50 γρ χυμός λεμονιού
  6. ξύσμα από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το οποίο έχουμε αφήσει για μισή ώρα εκτός ψυγείου, με τη ζάχαρη.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αμύγδαλο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλεύρι με το ξύσμα ανακατεύοντας.

  4. 4

    Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι διαμέτρου 22 εκ και το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για δύο ώρες.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 45 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

nouvia
nouvia @cook_5556
Λοιπόν εμένα μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι αφράτο με γεύση λεμονιού και με λίγο αλεύρι

Από

Ritsaki
Ritsaki @Ritsaki1
στις