Κέικ Λεμονιού 2
Είναι νηστίσιμο γλυκό, που το καλοκαίρι, επειδή είναι δροσερό και αρωματικό, θα κάνει θραύση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνεται και με πορτοκάλι.Εμένα προσωπικά μου αρέσει χωρίς το γλάσο γιατί όσο και να χτυπήσουμε την άχνη δεν λιώνει.
Υλικά
-
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
-
1 1/4 κούπας ζάχαρη
-
2 κουταλίες ξύσμα λεμονιού
-
2/3 κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
-
3 κουταλίες κονιάκ
-
1 κουταλία χυμό λεμονιού
-
1 κούπα σόδα υγρή (αναψυκτικό)
-
Για το γλάσσο
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
-
χυμό 1/2 λεμονιού
-
ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
-
2
Ανακατέψτε το λάδι, το κονιάκ, το χυμό και τη σόδα.
-
3
Ρίξτε τα στο αλεύρι, ανακατέψτε σε λείο χυλό πηχτό.
-
4
Αδειάστε σε φόρμα 30Χ11Χ7εκ ή φόρμα του κέικ. Ψήστε στους 160ο 1 ώρα και 10'.
-
5
Ξεφορμάρετε κι αφήστε να κρυώσει ελαφρά. Ετοιμάστε το γλάσο και αλείψτε όλη την επιφάνεια όσο είναι ακόμα ζεστό. Για να φτιάξετε το γλάσο ανακατέψτε στο μούλτι 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη με το ξύσμα και το 1/2 χυμό λεμονιού να γίνει πηχτό γλάσο.
Σχόλια (97)