divinas
divinas @cook_8478097
,greece

Ένα φανταστικό κέικ λεμονιού με λαχταριστή κρέμα λεμονιού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου απλά με κάποιες παραλλαγές απο εμένα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
  1. 125 γρ βούτυρο σε θερμοκασία δωματίου
  2. 200 γρ ζάχαρη
  3. 3 μικρά αυγά
  4. ξύσμα 2 λεμονιών
  5. 125 ml φρέσκο γάλα
  6. 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  7. 250 γρ αλεύρι μαλακό
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. Για την κρέμα λεμονιού
  10. 200 ml γάλα
  11. 70 γρ ζάχαρη
  12. ξύσμα απο 1/2 λεμόνι
  13. 2 κ.σ κοφτές κόρν φλάουρ
  14. 1 κ.σ βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν σε ψιλή σήτα

  2. 2

    Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε 3-4 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να κρεμώσει το μείγμα

  3. 3

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε το μείγμα να απορροφάει το πρώτο αυγό πρίν ρίξουμε το επόμενο

  4. 4

    Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι

  5. 5

    Εναλλάξ προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  6. 6

    Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και τινάζουμε την φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι.

  7. 7

    Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

  8. 8

    Αφού ψηθεί το αφήνουμε να σταθεί για 10΄στην φόρμα. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά

  9. 9

    Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού. Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού,και το κόρν φλάουρ και με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθει το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας κατά διαστήματα αφήνουμε την κρέμα να δέσει την αποσύρουμε απο την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

  10. 10

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ανακατεύουμε για να μην κάνει πέτσα.

  11. 11

    Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια με κοφτερό μαχαίρι. Αλείφουμε με την κρέμα λεμονιού και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ σαν σάντουιτς.

  12. 12

    Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε σε φέτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (16)

dcroula
dcroula @Roula1505
Έγινε πάρα πολύ καλό.\nΒέβαια έκανα μερικές μικρές αλλαγές.\nΣτο μείγμα του κέικ μείωσα την ζάχαρη απο 200γρ σε 150 γρ....και θα την μειώσω λίγο ακόμα την επόμενη φορά, γιατί δεν τα θέλουμε πολύ γλυκά.\nΣτην κρέμα λεμονιού, επειδή θέλω να είναι πιο έντονη η λεμονάτη γεύση, πρόσθεσα και χυμό απο ένα μικρό ζουμερό λεμόνι και λίγο λιμοντέλο.\nΝομίζω ότι και στο κέικ θα μπορούσαμε να βάλουμε λίγο χυμό λεμονιού εκτός απο ξύσμα.\nΕίχα ένα μικρό πρόβλημα στο φούσκωμα αλλά το χρεώνω σε μένα το λάθος γιατί την ώρα που καθάριζα την κουζίνα μου γύρισα κατά λάθος την θερμοκρασία.\nΠάντως είναι πολύ νόστιμο κέικ!!!!

Από

divinas
divinas @cook_8478097
στις
,greece