Κέικ madeira
Προσωπικά το συγκεκριμένο κέικ δε μου πολυαρέσει (αν και κάποιοι εχουν αντίθετη γνώμη), είναι όμως ιδανικό για να φτιάξουμε 3D τούρτες, ιδιαίτερα για όσες χρειάζονται "γλυπτική" για να τους δώσουμε σχήμα. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το σκαλίζουμε και δεν ψιχουλιάζει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κέικ αυτό είναι αρκετά στεγνό. Αν λοιπόν προορίζεται για τούρτα, και αφού θα το έχετε σκαλίσει κατα το δοκούν, μπορείτε να το σιροπιάσετε. Στην περίπτωση αυτή, για να μη σας βγει πολύ γλυκό, αφαιρέστε 100γρ. απ'τη ζάχαρη και φτιάξτε σιρόπι με 100γρ. ζάχαρη/200γρ. νερό. Σιροπιάστε το αφού κρυώσει.Αν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως, κλείστε το σε αεροστεγές τάπερ. Διατηρείται αρκετές μέρες χωρίς να μπαγιατεύει, λόγω της έλλειψης υγρασίας που έχει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε τα αλεύρια σ'ένα μπωλ.
-
2
Στο μπωλ του μίξερ χτυπάμε με τον ειδικό γάτζο το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψει και ν'ασπρίσει.
-
3
Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, προσθέτοντας 1 κ.σ. απ'το αλεύρι στο μείγμα μετά από κάθε αυγό.
-
4
Προσθέτουμε τις βανίλιες ή το κακάο κλπ.
-
5
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι προσθέτοντάς το στο μείγμα λίγο λίγο και χτυπώντας καλά μετά από κάθε πρόσθεση.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 και ψήνουμε για 1μιση ώρα.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα έως να κρυώσει εντελώς.
Σχόλια (3)