Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
  1. 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου σε κομματάκια
  2. 230 γρ. ζάχαρη
  3. 3 μεσαία αυγά
  4. 280 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  5. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 180 γρ. γάλα πλήρες + 1 1/2 κ.σ. επιπλέον χλιαρό
  7. 30 γρ. σκόνη κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύωντας με μια σπάτουλα.

  4. 4

    Ενσωματώνουμε και τα 180γρ γάλα.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 160 βαθμούς.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε ένα άλλο μπολ όπου προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο μαζί με την 1 1/2 κουτ. ζεστό γαλα και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε και αλεύρωνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

  8. 8

    Ρίχνουμε εναλλάξ στην φόρμα κουταλιές και απο τα 2 μείγματα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

  9. 9

    Βγαζουμε το κέικ το αφήνουμε για 5' μέσα στην φόρμα και το ξερφομαρουμε.

Αντιδράσεις

Από

emmafr
emmafr @cook_8458574
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα