Κέικ με φράουλες και μαρμελάδα
Πεντανόστιμο, αρωματικό κεικ φράουλας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το dietup σε ατομικά κεκάκια εγώ το έφτιαξα μεγάλο και πρόσθεσα το γλάσο που το βρήκα στο delicieuses. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ατομικά κεκάκια, θα βάλουμε 1 κ.σ. ζύμη του κεικ, απάνω 1κ.γλ.μαρμελάδα και θα σκεπάσουμε με 1κ.σ. πάλι ζύμη κεικ .Υπέροχη γεύση, πολύ ωραίο το γλάσο!!
Υλικά
-
Για το κέικ
-
3 1/2 φλ. φαρίνα
-
1 1/2 φλ. ζάχαρη
-
350-400 γρ. βιτάμ culinesse ή το απλό
-
1 γιαούρτι στραγγιστό
-
1 φλ. πολτοποιημένες φράουλες στο μούλτι
-
1 μαρμελάδα φράουλα
-
4 αυγά
-
2-3 βανίλιες
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
λίγο αλάτι
-
άχνη ή γλάσο φράουλας
-
Για το γλάσο
-
1/2 φλ. πολτοποιημένες φράουλες
-
3 φλ. άχνη
-
75 γρ. βιτάμ.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ ζάχαρη με βιτάμ να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά 1-1, χτυπώντας να ενωθούν τα υλικά.
-
2
Ρίχνομε τον πολτό φράουλας, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλάτι, χτυπάμε καλά λίγα λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε τη Φαρίνα με το μπέικιν, συνεχίζοντας να χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα του κεικ, ρίχνουμε το μισό μείγμα.
-
5
Απάνω ρίχνομε την μαρμελάδα, να πάει παντού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κεικ.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
-
7
Βγάζουμε,αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε με άχνη ή περιχύνουμε με γλάσο.
-
8
Ετοιμάζουμε το γλάσο
-
9
Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να αφρατάψει, ρίχνομε τα 2 φλ. άχνη και χτυπάμε,προσθέτουμε 3κ. πολτό συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Τότε ρίχνομε το τρίτο φλ. άχνη λίγο,λίγο και τον υπόλοιπο πολτό χτυπώντας έως να αποκτήσουμε πηχτό-σφιχτό γλάσο να στέκεται στο κεικ.
-
10
Αφού έχει κρυώσει το κεικ μας το περιχύνουμε με το νοστιμότατο γλάσο!!
Σχόλια (3)