Κέικ με γιαούρτι και κομπόστα ροδάκινο
Ένα πανάλαφρο και δροσερό κέικ, ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γιαούρτι θέλετε, αν και προσωπικά το προτιμώ με γιαούρτι στραγγιστό αγελάδινό, γιατί γίνεται πολύ ελαφρύ.
Υλικά
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
275 γρ. καστανή ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
3 μεγάλα αυγά
-
240 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
-
1 κ.τσ. baking powder
-
50 ml κρέμα γάλακτος
-
250 γρ γιαούρτι
-
500 γρ. κομπόστα ροδάκινο, χωρίς το σιρόπι τους, κομμένη σε κομματάκια
-
50 γρ. φιστίκια Αιγινης, ανάλατα, αλεσμένα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε ελαφρά μία φόρμα για κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουνε.
-
3
Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας απαλά.
-
4
Στη συνέχεια βάζουμε και το αλεύρι, λίγο κάθα φορά μέχρι να ενσωματωθεί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
-
5
Βγάζουμε το μπωλ απο το μίξερ και ρίχνουμε την κομπόστα, ανακατεύοντας απαλά.
-
6
Βάζουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και σε αυτό το σημείο πασπαλίζουμε με τα φιστίκια, αν χρησιμοποιούμε.
-
7
Ψήνουμε για 1 ώρα, ή μέχρι να ψηθεί το εσωτερικό (τσεκάρουμε με ενα καλαμάκι). Στη συνέχεια το βγαζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε.
Σχόλια (11)