κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με γλάσσο πορτοκάλι ή λεμόνι
Mirella_S
Mirella_S @cook_8452993
,Ελλαδα

Κεικ που μπορει να συνοδευσει το τσαι ή το πρωινο και που πασπαλισμενο με ζαχαρη αχνη στολιζει ενα Χριστουγεννιατικο τραπεζι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγη της συγχωρεμενης της μητερας μου. ΜυστικοΟταν ψηνουμε γλυκο που φουσκωνει ΠΟΤΕ ΔΕΝ ανοιγουμε την πορτα του φουρνου εαν δεν εχουν περασει τουλαχιστον 40 λεπτα απο την ωρα που φουρνισαμε. Οταν παρουσιασουμε το κεικ σαν γλυκο χριστουγεννων, δεν το σκεπαζουμε με γλασσο, αρκει απλα η ζαχαρη αχνη που την ριχνουμε με ενα σουρωτηρι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 ατομα
  1. 160 γρ. βουτυρο βιταμ
  2. 1 ποτηρι γαλα φρεσκο ή αραιωμενο εβαπορε χλιαρο
  3. 4 κουταλακια γλυκου baking powder
  4. Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι ή λεμονι (την φλουδα).
  5. 6 αυγα χωριστα κροκοι και ασπραδια
  6. 3 κουταλιες της σουπας κακαο σκονη.
  7. 2 ποτηρια ζαχαρη
  8. 3 ποτηρια αλευρι που φουσκωνει μονο του.
  9. Για το γλάσσο
  10. χυμό από ένα ζουμερό πορτοκάλι ή λεμόνι
  11. 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Στο μιξερ χτυπαμε την ζαχαρη με το βουτυρο μεχρι να ασπρισει, προσθετουμε το baking powder,τους κροκους των αυγων, το ξυσμα πορτοκαλιου ή λεμονιου, το γαλα σιγα-σιγα και προτελευταιο το αλευρι.

  2. 2

    Ενω το μιγμα "δουλευεται" χτυπαμε με μια πρεζα αλατι τα ασπραδια των αυγων να γινουν μαρεγκα και τα προσθετουμε και αυτα.

  3. 3

    Οταν τα υλικα αναμιχθουν καλα, εχουμε ηδη βουτυρωσει και αλευρωσει μια φορμα για κεικ και αδειαζουμε σε αυτην το μισο μιγμα.

  4. 4

    Στο υπολοιπο μισο προσθετουμε τις τρεις κουταλιες κακαο και ξαναχτυπαμε στο μιξερ μεχρι να γινει το μιγμα ομοιογενες.

  5. 5

    Ριχνουμε το σοκολατενιο μιγμα πανω απο το προηγουμενο και φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175 βαθμους για 45 λεπτα περιπου.

  6. 6

    Οταν ξεφουρνισουμε και αφου η φορμα μας γινει χλιαρη, ξεφορμαρουμε.

  7. 7

    Για το γλασσο πορτοκαλι ή λεμονι θα χρειαστουμε τον χυμο απο ενα ζουμερο αντιστοιχο φρουτο και 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη.

  8. 8

    Θα ζεστανουμε το μιγμα σε ενα μπρικι και μολις παρει βραση θα το αποσυρουμε και ανακατευοντας παντα, θα περιχυσουμε το κεικ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

karavour
karavour @Irini311979
Να πω ότι είναι πολύ αφράτο, και ότι παρέλειψα το κακάο, γιατί δε μ\'αρέσει σε συνδιασμό με το ξύσμα

Από

Mirella_S
Mirella_S @cook_8452993
στις
,Ελλαδα