Κέικ με κακάο ιδανικό για τούρτες με ζαχαρόπαστα
Ένα νόστιμο αφράτο σοκολατένιο κέικ (layer cake), ιδανικό για να αποτελέσει τη βάση τούρτας με βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα και να σηκώσει το βάρος ακόμα και της πιο πολύπλοκης δημιουργίας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει. Κάντε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα! Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για τούρτες με βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα, όχι μόνο επειδή μπορεί να σηκώσει το βάρος των υλικών στολισμού, αλλά και γιατί δεν είναι πολύ γλυκό και ισορροπεί υπέροχα με τη γλύκα της ζαχαρόπαστας και της βουτυρόκρεμας! Τη συνταγή τη βρήκα στο αμερικάνικο ιστοτόπο www.realsimple.com
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
2
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 2 ταψάκια 22 εκατοστών στρογγυλά ή ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων με μεγάλο βάθος.
-
3
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
-
4
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
-
5
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (2-3 λεπτά).
-
6
Ρίχνουμε τη βανίλια.
-
7
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
-
8
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
-
9
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 30'- 35' ανάλογα με το φούρνο, αν έχουμε χωρίσει σε δυο ταψάκια και γύρω στα 50'με μια ώρα, αν έχουμε βάλει το μείγμα μας σε ένα.
-
10
Αφήνουμε να κρυώσουν για 15' αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
-
11
Αν έχουμε πρόθεση να βάλουμε βουτυρόκρεμα τα τοποθετούμε στο ψυγείο αφού κρυώσουν καλά και τα στολίζουμε ή αλλιώς τα τρώμε όπως είναι!
Σχόλια (11)