manewcook
manewcook @manewcook
,Ελλάδα

Ένα νόστιμο αφράτο σοκολατένιο κέικ (layer cake), ιδανικό για να αποτελέσει τη βάση τούρτας με βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα και να σηκώσει το βάρος ακόμα και της πιο πολύπλοκης δημιουργίας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή κάθε φούρνος είναι διαφορετικός ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει. Κάντε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα! Αυτό το κέικ είναι ιδανικό για τούρτες με βουτυρόκρεμα και ζαχαρόπαστα, όχι μόνο επειδή μπορεί να σηκώσει το βάρος των υλικών στολισμού, αλλά και γιατί δεν είναι πολύ γλυκό και ισορροπεί υπέροχα με τη γλύκα της ζαχαρόπαστας και της βουτυρόκρεμας! Τη συνταγή τη βρήκα στο αμερικάνικο ιστοτόπο www.realsimple.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
10-12 άτομα
  1. 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 3/4 της κούπας κακάο άγλυκο
  3. 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (προσοχή κοφτό)
  5. 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  8. 2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
  9. 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  10. 1 1/2 κούπα γάλα πλήρες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 2 ταψάκια 22 εκατοστών στρογγυλά ή ένα ταψάκι αντίστοιχων διαστάσεων με μεγάλο βάθος.

  3. 3

    Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.

  4. 4

    Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

  5. 5

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν (2-3 λεπτά).

  6. 6

    Ρίχνουμε τη βανίλια.

  7. 7

    Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.

  8. 8

    Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.

  9. 9

    Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 30'- 35' ανάλογα με το φούρνο, αν έχουμε χωρίσει σε δυο ταψάκια και γύρω στα 50'με μια ώρα, αν έχουμε βάλει το μείγμα μας σε ένα.

  10. 10

    Αφήνουμε να κρυώσουν για 15' αφού τα βγάλουμε από το φούρνο και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

  11. 11

    Αν έχουμε πρόθεση να βάλουμε βουτυρόκρεμα τα τοποθετούμε στο ψυγείο αφού κρυώσουν καλά και τα στολίζουμε ή αλλιώς τα τρώμε όπως είναι!

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

mariouli
mariouli @mariou_li
Καλησπέρα σας θα ήθελα να φτιάξω δύο ορόφους αλλά τον ένα χωρίς το κακάο ξέρετε απλά αν το παραλείπω τελείως? ευχαριστω πολύ!

Από

manewcook
manewcook @manewcook
στις
,Ελλάδα
Με λένε Μαρία και είμαι από την Κρήτη! Για την ακρίβεια είμαι και μισή από τον Πειραιά. Μου αρέσει να διαβάζω, να ασχολούμαι με το Ίντερνετ και εσχάτως να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά! Δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με το σπορ, μέχρι τις αρχές του 2015, οπότε και μετακόμισα στην Αθήνα και έσμιξα με τον άντρα μου, που μέχρι τότε οι δουλειές μας μάς κρατούσαν μακριά! Με λες και μετανάστη από αγάπη! Άργησα λίγο να πάρω μπρος με τη μαγειρική και νιώθω ακόμα νεούδι, αλλά τι να κάνουμε; οι συνθήκες! (Άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους ρίχνεις στα ξένα χέρια! Τα ξένα χέρια είναι μαχαίριααα! Οπα! Μισό να κλείσω την παρένθεση γιατί ξέφυγα!) Ήταν όμως να μην πάρω μπρος! Τελικά η μαγειρική και ειδικά η ζαχαροπλαστική είναι έρωτας! Του μπι κοντινιουντ! ;)
Δες περισσότερα