Κέικ με καρύδα και μερέντα
Ένα κέικ γεμάτο γεύση και άρωμα καρύδας!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το γλάσο-κρέμα χτυπώντας καλά 5 λεπτά την μόρφατ, προσθέτουμε την μερέντα και τέλος την καρύδα. Αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε με το κέικ. Χτυπάμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη,
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα, το γάλα, φαρίνα και βανίλιες χτυπώντας καλά να αφρατέψει το μείγμα και να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα καλά.
-
3
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ.
-
4
Απάνω ρίχνουμε την μισή γέμιση-γλάσο απλώνοντάς την καλά με κουτάλι και φυλάμε στο ψυγείο την υπόλοιπη για το τέλος να γαρνίρουμε το κέικ μας. Στο υπόλοιπο μείγμα του κέικ προσθέτουμε το κακάο και ανακετεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα καφέ μείγμα.
-
5
Ρίχνουμε το μείγμα κακάου πάνω από τη γέμιση-γλάσο.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45 λεπτά περίπου. Βγάζουμε, αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε το κέικ.
-
7
Διακοσμούμε όπως μας αρέσει με το υπόλοιπο γλάσο-γέμιση και καρύδα.
Σχόλια (16)