Κέικ με καρύδια χωρίς αλεύρι
Ένα εύκολο κέικ με καρύδια, χωρίς αλεύρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι σοκολατένια παραλλαγή γερμανικής συνταγής κέικ. Η αρχική συνταγή δεν έχει μπέικιν πάουντερ και κακάο, και γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη αντί για γλάσο σοκολάτας.
Υλικά
-
8 αυγά χωρισμένα
-
450 γρ. καρυδόψιχα
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
4 κουταλιές κακάο
-
1 βανίλια
-
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
-
λίγο βούτυρο
-
γλάσο σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη, να γίνουν ελαφριά μαρέγκα.
-
2
Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την καρυδόψιχα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.
-
3
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
-
4
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.
-
5
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ, γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο.
-
6
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
7
Ξεφορμάρουμε το κέικ και το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)