κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με καρύδια χωρίς αλεύρι
MarialenaK
MarialenaK @cook_8457208
Αθήνα,Αθήνα

Ένα εύκολο κέικ με καρύδια, χωρίς αλεύρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι σοκολατένια παραλλαγή γερμανικής συνταγής κέικ. Η αρχική συνταγή δεν έχει μπέικιν πάουντερ και κακάο, και γαρνίρεται με ζάχαρη άχνη αντί για γλάσο σοκολάτας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8 αυγά χωρισμένα
  2. 450 γρ. καρυδόψιχα
  3. 4 κουταλιές κακάο
  4. 1 βανίλια
  5. 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  6. λίγο βούτυρο
  7. γλάσο σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη, να γίνουν ελαφριά μαρέγκα.

  2. 2

    Προσθέτουμε το κακάο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, την καρυδόψιχα και τους κρόκους και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.

  4. 4

    Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο.

  5. 5

    Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί το κέικ, γιατί υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί λίγο παραπάνω ψήσιμο.

  6. 6

    Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

  7. 7

    Ξεφορμάρουμε το κέικ και το περιχύνουμε με γλάσο σοκολάτας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

κατερινα32
κατερινα32 @cook_8479378
Τα καρύδια τα κάνω σκόνη στο μπλέντερ; Ή τα αφήνω χοντροκομμένα;

Από

MarialenaK
MarialenaK @cook_8457208
στις
Αθήνα,Αθήνα