Κέικ με καρύδια

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Απλό και νόστιμο για όσους αγαπούν τη γεύση του καρύδιου.
Κέικ με καρύδια
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. καρύδια
  • 1 φαριναπ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, το πορτοκάλι, το ξύσμα, τα αυγά, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι.
  3. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου σε φούρνο με αέρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο κονιάκ του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι πολύ καλό και εύγευστο!Το έφτιαξα το πρωί.΄Ομως δεν είναι αντιφατικό να συνδυάζεις αβγά και γάλα με λάδι?Δεν έβαλα αβγά και γάλα και πρόσθεσα baking powder.Aν είναι να βάλω αβγό και γάλα, αντι για λάδι βάζω βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-07  
    Περί ορέξεως...ουδείς λόγος!Το λάδι δένει με το αυγό και το γάλα.Τα αυγά λειτουργούν διογκωτικά.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    ΟΚ,ενταξει.Απλως (για μενα) οταν κατι εχει λαδι, μου δινει την εντυπωση πως ειναι και νηστησιμο.Επιπλεον, αν χρησιμοποιησεις λαδι μονο, χωρις γαλα και αβγα, γλιτωνεις τα ζωικα λιπαρά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-10-09  
    υπεροχο,εβαλα ομως απο πανω επικαλυψη σοκολατας ασπρης μαυρης ,νομος στο σπιτι για να κανω κεικ!! :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-2-10  
    αυτη την φορα το εκανα με τριμενο αμυγδαλο και εβαλα και κονιακ...
    #
    Σχόλιο από somi085, 3-1-17  

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι πολύ καλό και εύγευστο!Το έφτιαξα το πρωί.΄Ομως δεν είναι αντιφατικό να συνδυάζεις αβγά και γάλα με λάδι?Δεν έβαλα αβγά και γάλα και πρόσθεσα baking powder.Aν είναι να βάλω αβγό και γάλα, αντι για λάδι βάζω βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-07  
    Περί ορέξεως...ουδείς λόγος!Το λάδι δένει με το αυγό και το γάλα.Τα αυγά λειτουργούν διογκωτικά.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    ΟΚ,ενταξει.Απλως (για μενα) οταν κατι εχει λαδι, μου δινει την εντυπωση πως ειναι και νηστησιμο.Επιπλεον, αν χρησιμοποιησεις λαδι μονο, χωρις γαλα και αβγα, γλιτωνεις τα ζωικα λιπαρά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-10-09  
    υπεροχο,εβαλα ομως απο πανω επικαλυψη σοκολατας ασπρης μαυρης ,νομος στο σπιτι για να κανω κεικ!! :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-2-10  
    αυτη την φορα το εκανα με τριμενο αμυγδαλο και εβαλα και κονιακ...
    #
    Σχόλιο από somi085, 3-1-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της ioanna_M
    για δοκιμή
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia
    Συνταγές για Κέικ - Τάρτες - Σουφλέ - Μάφινς
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone