Κέικ με καρύδια

Bαθμολογία: 4
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Απλό και νόστιμο για όσους αγαπούν τη γεύση του καρύδιου.
Κέικ με καρύδια
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. καρύδια
  • 1 φαριναπ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, το πορτοκάλι, το ξύσμα, τα αυγά, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι.
  3. Ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα περίπου σε φούρνο με αέρα

Λίγα μυστικά ακόμα

Λίγο κονιάκ του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι πολύ καλό και εύγευστο!Το έφτιαξα το πρωί.΄Ομως δεν είναι αντιφατικό να συνδυάζεις αβγά και γάλα με λάδι?Δεν έβαλα αβγά και γάλα και πρόσθεσα baking powder.Aν είναι να βάλω αβγό και γάλα, αντι για λάδι βάζω βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-07  
    Περί ορέξεως...ουδείς λόγος!Το λάδι δένει με το αυγό και το γάλα.Τα αυγά λειτουργούν διογκωτικά.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    ΟΚ,ενταξει.Απλως (για μενα) οταν κατι εχει λαδι, μου δινει την εντυπωση πως ειναι και νηστησιμο.Επιπλεον, αν χρησιμοποιησεις λαδι μονο, χωρις γαλα και αβγα, γλιτωνεις τα ζωικα λιπαρά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-10-09  
    υπεροχο,εβαλα ομως απο πανω επικαλυψη σοκολατας ασπρης μαυρης ,νομος στο σπιτι για να κανω κεικ!! :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-2-10  
    αυτη την φορα το εκανα με τριμενο αμυγδαλο και εβαλα και κονιακ...
    #
    Σχόλιο από somi085, 3-1-17  

    6 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    Είναι πολύ καλό και εύγευστο!Το έφτιαξα το πρωί.΄Ομως δεν είναι αντιφατικό να συνδυάζεις αβγά και γάλα με λάδι?Δεν έβαλα αβγά και γάλα και πρόσθεσα baking powder.Aν είναι να βάλω αβγό και γάλα, αντι για λάδι βάζω βούτυρο!
    #
    Σχόλιο από zoe, 6-12-07  
    Περί ορέξεως...ουδείς λόγος!Το λάδι δένει με το αυγό και το γάλα.Τα αυγά λειτουργούν διογκωτικά.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-12-07  
    ΟΚ,ενταξει.Απλως (για μενα) οταν κατι εχει λαδι, μου δινει την εντυπωση πως ειναι και νηστησιμο.Επιπλεον, αν χρησιμοποιησεις λαδι μονο, χωρις γαλα και αβγα, γλιτωνεις τα ζωικα λιπαρά!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 22-10-09  
    υπεροχο,εβαλα ομως απο πανω επικαλυψη σοκολατας ασπρης μαυρης ,νομος στο σπιτι για να κανω κεικ!! :)
    #
    Σχόλιο από xaroula, 27-2-10  
    αυτη την φορα το εκανα με τριμενο αμυγδαλο και εβαλα και κονιακ...
    #
    Σχόλιο από somi085, 3-1-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Βοήθεια.... Το κέικ απέτυχε!
    Στο άρθρο "Συμβουλές για τέλεια κέικ" μπορούμε να ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Συνταγές για Κέικ - Τάρτες - Σουφλέ - Μάφινς
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Κέικ
    Ένα βιβλίο 52 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 27 αγαπημένων συνταγών, του/της ioanna_M
    για δοκιμή
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της zafirenia