κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με κερασάκια και καρύδα

Κέικ με κερασάκια και καρύδα

5 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eleni2002
eleni2002 @cook_8510697
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε ωραία με σαντιγί και φρούτα του δάσους (κατα προτίμηση φράουλες).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
  1. Για το κέικ
  2. 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
  3. 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
  4. 1 μασουράκι άρωμα βανίλιας
  5. ελάχιστο αλάτι
  6. 175 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο λιωμένη
  7. 175 γρ. ζάχαρη
  8. 3 μεγάλα αυγά
  9. 160 γρ. cream cheese
  10. 110 γρ. κερασάκια γλασέ ολόκληρα
  11. 80 γρ. τριμμένη καρύδα
  12. Για το σιρόπι
  13. 200 ml. σιρόπι από γλυκό πετροκέρασο
  14. 100 ml. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς Κελσίου, βάζοντας την σχάρα του στην μεσαία θέση.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα με διαστάσεις 25εκ. χ Υ 8εκ. χ ΠΛ. 7,5 εκ. περίπου. Την αφήνουμε στην άκρη.

  3. 3

    Λιώνουμε σε μια κατσαρολίτσα την μαργαρίνη με βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, αλλά όχι να στερεοποιηθεί.

  4. 4

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μαζί με το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.

  5. 5

    Ρίχνουμε στο μείγμα του αλευριού τα κερασάκια γλασέ ολόκληρα καθώς και την καρύδα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, φροντίζοντας τα κερασάκια μας να καλυφθούν καλά γύρω γύρω με αλεύρι και η καρύδα να ενσωματωθεί στο μείγμα του αλευριού.

  6. 6

    Σε ευρύχωρο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη και το cream cheese. Χτυπάμε για 5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ.

  7. 7

    Με ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα, προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα την λιωμένη αλλά κρύα μαργαρίνη και το μείγμα του αλευριού. Η διαδικασία αυτή είναι καλύτερα να γίνει σε 2-3 δόσεις, ώστε τα υλικά μας να αναμειχθούν σωστά.

  8. 8

    Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην φόρμα που έχουμε προετοιμάσει.

  9. 9

    Βάζουμε την φόρμα με το μείγμα του κέικ στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας. Ή αν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του γλυκού αυτή να βγαίνει καθαρή. Αν δούμε ότι το κέικ παίρνει γρήγορα χρώμα και αφού έχει περάσει ήδη μισή ώρα από την στιγμή που μπήκε στον φούρνο, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

  10. 10

    Στο μεταξύ και όσο ψήνεται το κέικ μας, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

  11. 11

    Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το σιρόπι από γλυκό πετροκέρασο και το νερό. Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε μέτρια φωτιά. Από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός μετράμε 10 λεπτά και κατόπιν αποσύρουμε το σιρόπι μας από την φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.

  12. 12

    Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο. Το αφήνουμε μέσα στην φόρμα και βάζουμε την φόρμα πάνω σε σχάρα για κέικς ή μπισκότα. Αφήνουμε το κέικ να χλιάνει και αυτό.

  13. 13

    Κατόπιν σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά με το σιρόπι κρύο και το κέικ μας τουλάχιστον χλιαρό. Αφήνουμε το κέικ μέσα στην φόρμα για να απορροφηθεί το σιρόπι.

  14. 14

    Για να βοηθήσουμε το σιρόπι να εισχωρήσει καλύτερα μέσα στο κέικ τρυπάμε το κέικ εδώ και εκεί με μια οδοντογλυφίδα.

  15. 15

    Με αυτήν την δόση σιροπιού το κέικ σιροπιάζεται καλά. Αν μας αρέσει όμως το κέικ μας περισσότερο σιροπιασμένο, το σιροπιάζουμε με μισό φλιτζάνι τσαγιού σιρόπι επιπλέον.

  16. 16

    Αφού σιροπιαστεί το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει και κατόπιν σερβίρουμε.

  17. 17

    Μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ όποτε θελήσουμε και να το γαρνίρουμε με φρούτα της εποχής. Εγώ το έφτιαξα εποχή που τα κεράσια ήταν άφθονα και το γαρνίρισα με αυτά. Του ταιριάζουν πολύ καθώς και οι φράουλες που δίνουν ωραίο χρώμα.

  18. 18

    Καλή επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eleni2002
eleni2002 @cook_8510697
στις
,
Γεια σας, επισκεφτείτε το προφίλ μου!!! Ελπίζω να σας αρέσει♥♥♥!!!!
Δες περισσότερα