KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
,ΕΛΛΑΔΑ

Έχετε βαρεθεί το συνηθισμένο κέικ; Δεν ξέρετε τι κολατσιό να βάλετε στα παιδάκια σας στο σχολείο; Δεν ξέρετε με τι συνοδέψετε το καφέ σας το πρωί; Βρήκατε την κατάλληλη συνταγή, αφράτο νοστιμότατο κέικ για όλες τις ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σκέφτηκα να βάλω στο κέικ αντί για κακάο, κουβερτούρα και να το φτιάξω για τα παιδάκια μου πιο πολύ για το σχολείο. Αν θέλετε παραλείψετε το κονιάκ και προσθέστε γάλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
8 -10 άτομα
  1. 3 κούπες αλεύρι (ότι έχετε σπίτι)
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  4. 2 φακελάκια μπέικιν-πάουντερ
  5. 1 κούπα βούτυρο
  6. 1 βανίλια
  7. 1/2 κ.γ. σόδα
  8. 1/2 κούπα κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα να την έχουμε έτοιμη για να προλάβει να κρυώσει λίγο. (Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό βάζουμε μικρότερη κατσαρόλα με την κουβερτούρα μέσα και προσθέτουμε αν θέλουμε ελάχιστο γάλα. Το νερό πρέπει να είναι ζεστό όχι να βράζει.)

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το βούτυρο να γίνει αφράτο και μετά προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε μαζί 4-5΄και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα στο κονιάκ τη σόδα. Το ρίχνουμε και αυτό και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι,τη βανίλια και το μπέικιν.

  4. 4

    Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια αφράτη ζύμη.

  5. 5

    Με μία ίσια σπάτουλα ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να πάει παντού.

  6. 6

    Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 30΄στους 180 βαθμούς και 15΄ στους 170.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

nanat
nanat @cook_8488018
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή και εύκολη!Σιγουρα θα τη δοκιμάσω και θα επιστρέψω με σχόλια και βαθμολογία!!

Από

KATERINAL
KATERINAL @cook_8470429
στις
,ΕΛΛΑΔΑ