Κέικ με μέλι κι αλεσμένα αμύγδαλα
Ένα κέικ νοστιμότατο που χάρη στο μέλι έχει φίνα γεύση ενώ λόγω του αλεσμένου αμυγδάλου αποκτά πλούσια υφή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το μηνιαίο περιοδικό κυπριακής έκδοσης «Γλυκές Αλχημείες» και θα την βρείτε στο προσωπικό μου blog dailycious.gr.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεκινάω αλέθοντας στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
-
2
Κατόπιν σε ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ το σχεδόν λιωμένο βούτυρο, το μέλι και τους κρόκους κι ανακατεύω με έναν αβγοδάρτη.
-
3
Στην συνέχεια, κοσκινίζοντας ρίχνω το αλεύρι και το baking powder και τέλος την σκόνη αμυγδάλου (χωρίς κοσκίνισμα αυτό). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάω το ανακάτεμα.
-
4
Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια (να είναι κρύα από το ψυγείο) και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα (σε μεσαία ταχύτητα) μέχρι να γίνουν μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
-
5
Ενσωματώνω την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα (μαρίζ).
-
6
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C.
-
7
Βουτυρώνω κι αλευρώνω ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. κι αδειάζω μέσα το μείγμα του κέικ.
-
8
Ψήνω το κέικ στον φούρνο για 45-50’. Δοκιμάζω αν έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας στο κέντρο του την λάμα ενός λεπτού μαχαιριού ή μία οδοντογλυφίδα. Θα πρέπει αυτά να βγαίνουν καθαρά, διαφορετικά ψήνω λίγο ακόμα το κέικ.
Σχόλια (2)