foodie1973
foodie1973 @cook_8499686

Ένα κέικ νοστιμότατο που χάρη στο μέλι έχει φίνα γεύση ενώ λόγω του αλεσμένου αμυγδάλου αποκτά πλούσια υφή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το μηνιαίο περιοδικό κυπριακής έκδοσης «Γλυκές Αλχημείες» και θα την βρείτε στο προσωπικό μου blog dailycious.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12 κομμάτια
  1. 230 γρ. βούτυρο αγελάδας (φρέσκο βούτυρο) πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα για την φόρμα
  2. 250 γρ. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο),
  3. 4 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  4. 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για την φόρμα
  5. 15 γρ. baking powder
  6. 250 γρ. λευκά αμύγδαλα
  7. 90 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεκινάω αλέθοντας στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη.

  2. 2

    Κατόπιν σε ένα ευρύχωρο μπολ τοποθετώ το σχεδόν λιωμένο βούτυρο, το μέλι και τους κρόκους κι ανακατεύω με έναν αβγοδάρτη.

  3. 3

    Στην συνέχεια, κοσκινίζοντας ρίχνω το αλεύρι και το baking powder και τέλος την σκόνη αμυγδάλου (χωρίς κοσκίνισμα αυτό). Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, σταματάω το ανακάτεμα.

  4. 4

    Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια (να είναι κρύα από το ψυγείο) και την ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα (σε μεσαία ταχύτητα) μέχρι να γίνουν μία σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.

  5. 5

    Ενσωματώνω την μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω με μία σπάτουλα (μαρίζ).

  6. 6

    Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170°C.

  7. 7

    Βουτυρώνω κι αλευρώνω ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. κι αδειάζω μέσα το μείγμα του κέικ.

  8. 8

    Ψήνω το κέικ στον φούρνο για 45-50’. Δοκιμάζω αν έχει ψηθεί καλά βυθίζοντας στο κέντρο του την λάμα ενός λεπτού μαχαιριού ή μία οδοντογλυφίδα. Θα πρέπει αυτά να βγαίνουν καθαρά, διαφορετικά ψήνω λίγο ακόμα το κέικ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Xeniakir
Xeniakir @cook_8504667
Απίθανο! Μου αρεσε παρα πολυ!!! Η αλήθεια ειναι οτι οταν το έφτιαχνα το φοβήθηκα λιγο και αυτο γιατι ηταν πιο σφιχτή η ζυμη απο οτι εχω συνηθίσει...αλλα πραγματικα το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε! Μπραβο σου....θα ανεβασω και φωτο σε λιγο....μολις κρυώσει και βαλω την άχνη :)

Από

foodie1973
foodie1973 @cook_8499686
στις