κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με μέλι
Ermioni
Ermioni @cook_8452754
Hannover-Germany,

Λίγα μυστικά ακόμα

Από το site gourmed

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι
  2. 1/4 κ.γ. αλάτι
  3. 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  4. 1 κ.γ. σόδα
  5. 1 1/2 φλ. ξηροί καρποί, καρύδια ή αμύγδαλα
  6. 3/4 φλ. ζάχαρη
  7. 4 κ.γ. φυτικό λάδι
  8. 2 φλ. σκούρο μέλι
  9. 1/2 φλ. βρασμένος καφές
  10. Προαιρετικά
  11. 1/2 κ.γ. κανέλα
  12. 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  13. 1/8 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  14. 1/2 κ.γ. τζίντζερ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ (τα μπαχαρικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας).

  2. 2

    Χτυπήστε τα αυγά, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.

  3. 3

    Χτυπήστε μέχρι να πήξει και να ανοίξει σε χρώμα.

  4. 4

    Προσθέστε χτυπώντας το λάδι, το μέλι και τον καφέ. Προσθέστε ανακατεύοντας το μίγμα από αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.

  5. 5

    Λαδώστε ένα ταψί 27x40x10 εκατοστά και επενδύστε το με αλουμινόχαρτο. Για μικρότερα κέικ, χρησιμοποιήστε δύο φόρμες ψωμιού 22 εκατοστών.

  6. 6

    Ρίξτε το μίγμα στο ταψί(α). Ψήστε στους 325 βαθμούς F (170 βαθμούς C) για 1-1/4 ώρες για το μεγάλο κέικ και 50 λεπτά για τα δύο μικρότερα ή μέχρι ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το πιρούνι. Αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
φιλεναδα ωραιο κεικ ηταν με ξεχωριστη γευση,εγω μονο προσθεσα περισοτερο λαδι και αφαιρεσα απο τον καφε.\nευχαριστω

Από

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
στις
Hannover-Germany,
http//www.restaurant-kreta.in-barsinghausen.de/http//www.restaurant-akropolis.in-barsinghausen.de
Δες περισσότερα