Κέικ με μέλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το site gourmed
Υλικά
-
3 1/2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 1/2 φλ. ξηροί καρποί, καρύδια ή αμύγδαλα
-
4 αυγά
-
3/4 φλ. ζάχαρη
-
4 κ.γ. φυτικό λάδι
-
2 φλ. σκούρο μέλι
-
1/2 φλ. βρασμένος καφές
-
Προαιρετικά
-
1/2 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
-
1/8 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
-
1/2 κ.γ. τζίντζερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ (τα μπαχαρικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας).
-
2
Χτυπήστε τα αυγά, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη.
-
3
Χτυπήστε μέχρι να πήξει και να ανοίξει σε χρώμα.
-
4
Προσθέστε χτυπώντας το λάδι, το μέλι και τον καφέ. Προσθέστε ανακατεύοντας το μίγμα από αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς.
-
5
Λαδώστε ένα ταψί 27x40x10 εκατοστά και επενδύστε το με αλουμινόχαρτο. Για μικρότερα κέικ, χρησιμοποιήστε δύο φόρμες ψωμιού 22 εκατοστών.
-
6
Ρίξτε το μίγμα στο ταψί(α). Ψήστε στους 325 βαθμούς F (170 βαθμούς C) για 1-1/4 ώρες για το μεγάλο κέικ και 50 λεπτά για τα δύο μικρότερα ή μέχρι ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το πιρούνι. Αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
Σχόλια (5)