Κέικ με μερέντα
Μιαμ μιαμ..το έφτιαξα χθές και σε ένα απόγευμα είχε εξαφανιστεί! Το προτείνω σε όσους δεν μπορούν τα πολύ σοκολατένια κέικ γιατί στην ουσία είναι άσπρο και έχει λίγη μερέντα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε περισσότερη σοκολάτα μπορείτε αφού βγάλετε το κέικ από τον φούρνο να ρίξετε από πάνω κι άλλη μερέντα ώστε να λιώσει και να γίνει πιο σοκολατένιο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο την ζάχαρη και τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τις βανίλιες και χτυπάμε.
-
2
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά την φαρίνα ανακατεύοντας συγχρόνως.
-
3
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα ρίχνουμε όσες κουταλιές μερέντας θέλουμε αλλά δεν ανακατεύουμε το σπρώχνουμε απλά μέσα στο μίγμα.
-
4
Βάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή ταψί και ψήνουμε για μια ώρα περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο και στουσ 160 βαθμούς.
Σχόλια (85)