Κέικ με μήλα, κανέλα και σταφίδες
Ιδανικό για πρωινό, τελειο για κέρασμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή ειναι απο το ένθετο μαγειρικής του περιοδικού TV BOX και ειναι της Ντίνας Νικολάου
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με το τσάι και τις αφήνουμε να μουσκέψουν και να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ.
-
2
Σε ενα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανκατεύουμε καλά. Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και φουσκώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγα λεπτά.
-
3
Στραγγίζουμε καλα τις σταφίδες, τις ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε και τα τριμμένα μήλα ανακατεύοντας απαλά.
-
4
Αδειάζουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψηνουμε για 45 λεπτά.
-
5
Μόλις κρυώσει καλα και πριν το κόψουμε το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)