κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ με μήλα, κανέλα και σταφίδες
OLMA
OLMA @cook_8485680
βολος,

Ιδανικό για πρωινό, τελειο για κέρασμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή ειναι απο το ένθετο μαγειρικής του περιοδικού TV BOX και ειναι της Ντίνας Νικολάου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 50 γρ. μαυρες σταφιδες
  2. 200 ml τσάι μαύρο ή του βουνού (ρόφημα) ή 200 ml ζεστό νερό
  3. 1 κ.γ. μπείκιν πάουντερ
  4. 1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  5. 170 γρ. ζάχαρη
  6. 150 γρ. βουτυρο
  7. 2 κόκκινα μήλα καθαρισμένα τριμμένα στη χοντρή πλεύρα του τρίφτη
  8. ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ με το τσάι και τις αφήνουμε να μουσκέψουν και να φουσκώσουν για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μέτρια φόρμα του κέικ.

  2. 2

    Σε ενα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανκατεύουμε καλά. Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και φουσκώσουν. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγα λεπτά.

  3. 3

    Στραγγίζουμε καλα τις σταφίδες, τις ρίχνουμε στο μείγμα και προσθέτουμε και τα τριμμένα μήλα ανακατεύοντας απαλά.

  4. 4

    Αδειάζουμε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψηνουμε για 45 λεπτά.

  5. 5

    Μόλις κρυώσει καλα και πριν το κόψουμε το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

pti karo
pti karo @cook_8490569
κατα ενα περιεργο τροπο.... τυχαινει και εχω ολα τα υλικα και την ετοιμαζω τωρα! \nμυρισε ολο το σπτιτι!

Από

OLMA
OLMA @cook_8485680
στις
βολος,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα