Κέικ με μους σοκολάτας
Ένα νόστιμο και λίγο διαφορετικό κέικ, ιδανικό για χειμωνιάτικες ατασθαλίες, μια που οι θερμίδες του είναι πολλές...
Λίγα μυστικά ακόμα
Η επιτυχία του κέικ αυτού εξαρτάται από το ψήσιμο, που πρέπει να είναι σύντομο και δυνατό. Το γλυκό πρέπει να διατηρείται σε φυσικό περιβάλλον, γιατί η σοκολάτα που είναι ρευστή στο εσωτερικό του, μπορεί να παγώσει και να σκληρύνει.Συνοδεύεται εξαιρετικά με παγωτό καιμάκι ή σαντιγύ.Η φόρμα που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι στρογγυλή, δίχως όμως την τρύπα στην μέση, που χρησιμοποιούμε για το απλό κέικ.
Υλικά
-
250 γρ.φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη της αρεσκείας σας
-
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-
2,5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
7 αυγά
-
375 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
-
Για γαρνίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους κρόκους, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να λιώσουμε την σοκολάτα.
-
3
Λιώνουμε τη σοκολάτα, είτε σε μπεν - μαρί, είτε στο φούρνο μικροκυμάτων και την προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι στο μείγμα κρόκων και βουτύρου.
-
4
Αφού ενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε με προσοχή την μαρέγκα, ανακατεύοντας την απαλά, ώστε να ενοποιηθεί με τα άλλα υλικά δίχως όμως να "σπάσει", ούτε να "νερουλιάσει". Καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
-
5
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε ήδη προθερμάνει στην υψηλή θερμοκρασία σε αντιστάσεις πάνω κάτω. Για παράδειγμα, αν ο φούρνος έχει διαβάθμιση μέχρι 250ο C, χρησιμοποιούμε αυτή την θερμοκρασία.
-
6
Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά μόνο. Μας ενδιαφέρει να σχηματιστεί η εξωτερική κρούστα του κέικ αλλά στο εσωτερικό του να μείνει ρευστό.
-
7
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
-
8
Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη, είτε ρολάκια σοκολάτας, ή τρούφα, ή ότι άλλο μας αρέσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)