Κέικ με σιρόπι ροδιού
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180 βαθμούς.
-
2
Αλεθουμε τα αμύγδαλα με 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη, ώσπου να γίνουν σκόνη.
-
3
Κοσκινίζομε το αλεύρι με το μπέικιν.
-
4
Χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Χτυπάμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια και το μείγμα αμυγδάλου.
-
5
Βουτυρώνουμε φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 75 λεπτά.
-
6
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε.
-
7
Τρυπάμε για να απορροφήσει το σιρόπι.
-
8
Για το σιρόπι, ανακατεύουμε τα υλικά σε κατσαρολάκι, ώσπου να διαλυθεί το μέλι. Μετά, βράζουμε, ώσπου να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε σταδιακά το κέικ. Γαρνίρουμε με το ρόδι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)