Κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι
Είναι ένα κέικ για όλοι όσοι αγαπούν την σοκολάτα με πορτοκάλι
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χυμός να είναι από φρεσκοστιμμένα πορτοκάλια και όχι έτοιμος. Κάνει μεγάλη διαφορά! Η σοκολάτα επίσης να είναι πολύ καλής ποιότητας.Τα υλικά φτάνουν για ένα μεγάλο κέικ, έτσι μπορείτε να μειώσετε στο μισό τα υλικά για πιο μικρή ποσότητα.
Υλικά
-
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
4 αβγά ολόκληρα
-
300 γραμ. ζάχαρη
-
100 γραμ. γάλα
-
250 βούτυρο ή μαργαρίνη
-
120 γραμ. χυμό από πορτοκάλια
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
200 γραμ. τριμένη σοκολάτα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
-
2
Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.
-
3
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα αβγά, το μείγμα των μπαχαρικών, τον χυμό από τα πορτοκάλια, το ξύσμα, το γάλα, την τριμένη σοκολάτα και στο τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
-
4
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Σχόλια (43)