Κέικ με ταχίνι
Ενα εύκολο και απλό γλυκό για τις μέρες νηστείας αλλά και για όσους δεν τρώνε αυγά και βούτυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο μοναστήρι. Την συνταγή μου την έδωσε μια θεία μου καλόγρια. Αντι για το καθιερωμένο λουκουμάκι σερβίρουν αυτό
Υλικά
-
5 φλιτζ τσαγιού φαρίνα
-
2,5 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
-
1 κουτ. γλυκού σόδα
-
1,5 φλιτζ. τσαγού τριμ. καρύδι
-
0,5 φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα
-
1 φλιτζ. ταχίνι
-
1 φλιτζ. σταφίδα [προαιρετικά]
-
1 κουτ. σούπας κανελογαρύφαλλα
-
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονι-πορτοκάλι
-
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκανίτσα ζυμώνετε ολα τα υλικά μαζί εκτός τις σταφίδες και την άχνη.
-
2
Στο τέλος ρίχνετε τις σταφίδες.
-
3
Αφού ανακατέψετε όλα τα υλικα καλά ώστε να εχετε μια ζύμη λεία, απλώνετε σε ταψάκι ή πυρέξ έτσι που η ζύμη να έχει 3 πόντους ύψος.
-
4
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου.. βγαζετε από τον φούρνο και σκεπάζετε με την άχνη.
Σχόλια (11)