Κέικ με τριμμένη καρύδα και γάλα καρύδας
Αρωματικό κέικ καρύδας της Νταϊάν Κόχυλα. Ένα από τα καλύτερα κέικ που έχουμε φάει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τη βυθίζουμε στο κέικ. Αν όταν την βγάλουμε είναι καθαρή (δεν έχει κομμάτια από τη ζύμη) τότε το κέικ είναι έτοιμο.Δοκίμασα να αντικαταστήσω το γάλα καρύδας με γιαούρτι και βγήκε εξίσου νόστιμο.Τη συνταγή τη βρήκα εδώ.
Υλικά
-
2 φλυτζ. αλεύρι
-
1 1/4 φλυτζ. ζάχαρη
-
3/4 φλυτζ. λάδι
-
150 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
-
4 κ.σ γάλα καρύδας
-
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
-
4 αυγά
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν.
-
2
Στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα. Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι.
-
3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ, την τριμμένη καρύδα, το γάλα καρύδας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
-
4
Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα και μετά κατεβάζουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα.
-
6
Όταν κρυώσει λίγο το κέικ πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (6)