Κέικ μήλο, κανέλα, γιαούρτι
Ένα εξαιρετικά μυρωδάτο κέικ, νόστιμο και ανάλαφρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι πλήρως ανανεωμένη. Είχε διαφορετικές αναλογίες υλικών που όμως ήταν προφανώς λάθος. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας, κατέληξα σε αυτές τις αναλογίες που έχουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα (ακόμα και για αυτούς που δεν τρων γλυκό χωρίς σοκολάτα χαχα)Με μικρές αλλαγές μπορεί να ψηθεί για muffins. Μην προσθέσετε το γάλα και την έξτρα ζάχαρη-κανέλα και βάλτε το σε φόρμες για muffin. Λιώστε 50γρ. βούτυρο και ανακατέψτε ξανά την έξτρα ζάχαρη - κανέλα. Όταν κρυώσουν βάλτε τους από πάνω το λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο και κυλίστε τις κορυφές στο μίγμα ζάχαρης.Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το ένα φλ. ζάχαρη, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύσμα, το ένα κουταλάκι κανέλας και το μοσχοκάρυδο. "Κόβουμε" μέσα το βούτυρο (με τα δάχτυλα καλύτερα). Δηλαδή βάζουμε σε κομμάτια το βούτυρο και το τρίβουμε μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνουν σαν μικροί σβώλοι.
-
2
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μήλα με το γιαούρτι, το γάλα και τα αβγά.
-
3
Βάζουμε αυτό το μίγμα μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθεί όλο.
-
4
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Σε ένα μικρό δοχείο, ανακατεύουμε το δεύτερο κουταλάκι κανέλας με 1/4φλ. ζάχαρη. Ρίχνουμε από αυτό το μείγμα στον πάτο της φόρμας (κάπως να το καλύψουμε),
-
5
Μετά βάζουμε το μίγμα του κέικ (μη φοβάστε πως είναι σφιχτό, καλό είναι) και ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα ζάχαρης- κανέλας.
-
6
Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε το για 50-60 λεπτά.
Σχόλια (42)