Κέικ μήλων το ανάποδο!
Υλικά
-
2 φλυντζάνια αλεύρι που φουσκώνει
-
2 κουταλάκια Baking
-
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
-
4 κουτάλια φρούτου βούτυρο φυτικό
-
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
-
2 κουταλιές μπράντυ
-
3 αυγά
-
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ
-
3 κουταλάκια φρούτου βούτυρο
-
3 κουταλιές ζάχαρη
-
1 κουτ. κανέλα
-
4 μήλα κομένα φέττες
-
1/2 ποτήρι αμύγδαλα αλεσμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στον πάτο ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού βάζουμε τα 3 κουταλάκια βούτηρο λιωμένο, τη ζάχαρη, την κανέλα τα μήλα και τα αμύγδαλα.
-
2
Μετά κτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το κέικ και τα βάζουμε μέσα στο ταψί πάνω απο τα μήλα.
-
3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
-
4
Όταν το βγάλουμε απο το φούρνο το αναποδογυρίζουμε σε μια στρογγυλή πιατέλα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το σερβίρουμε με σαντιγύ ή και παγωτό βανίλια.
Σχόλια (5)