Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να δούμε αν έχει ψηθεί βουτάμε ένα μαχαίρι όπως και στα κέικ.Η συνταγή είναι απο το gourmet της Ελευτεροτυπίας.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
4 μήλα καθαρισμένα και κομένα σε κύβους
-
2 κουταλιες χυμό λεμόνι για τα μήλα
-
3 φλύτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
-
100 γρ. βουτηρο σε θερμοκρασια περιβάλοντος
-
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
-
1 βανίλια
-
1 φλίτζανι ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 φλυτζάνι γάλα
-
Για το μείγμα μπισκότου
-
0.5 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
-
3 κουταλίες της σούπας βούτυρο
-
4 κουταλίες τις σούπας καρύδια (προαιρετικά)
-
3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
-
λίγη κανέλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα μήλα κοματάκια σε κύβους σε ένα πίατο και περιχύνουμε πάνω το χυμό απο τα λεμόνια.
-
2
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζετε ένα ένα τα αυγά, το μπέικιν, την σόδα, την βανίλια, το γάλα εναλάξ με το αλεύρι.
-
3
Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μίγμα και ανακατέβουμε με κουτάλα.
-
4
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα κεικ αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει το ταψί καλά.
-
5
Φτιάχνουμε το μείγμα με τα μπισκόταΒάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει ή τα περνάμε και αυτά στο μούλτι.
-
6
Ρίχνουμε και την κανέλα και την ζάχαρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να γίνει ένα μίγμα.
-
7
Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε πάνω απο το μίγμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο για 45 - 60 λέπτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)