κύρια φωτογραφία συνταγής Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου

Κέικ μήλου με τραγανά ψίχουλα μπισκότου

χανια
χανια @cook_8456812

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν έχει ψηθεί βουτάμε ένα μαχαίρι όπως και στα κέικ.Η συνταγή είναι απο το gourmet της Ελευτεροτυπίας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το κέικ
  2. 4 μήλα καθαρισμένα και κομένα σε κύβους
  3. 2 κουταλιες χυμό λεμόνι για τα μήλα
  4. 3 φλύτζάνια αλεύρι για όλες της χρήσεις
  5. 100 γρ. βουτηρο σε θερμοκρασια περιβάλοντος
  6. 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  8. 1 φλίτζανι ζάχαρη
  9. 1 φλυτζάνι γάλα
  10. Για το μείγμα μπισκότου
  11. 0.5 πακέτο μπισκότα πτι-μπέρ
  12. 3 κουταλίες της σούπας βούτυρο
  13. 4 κουταλίες τις σούπας καρύδια (προαιρετικά)
  14. 3 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
  15. λίγη κανέλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα μήλα κοματάκια σε κύβους σε ένα πίατο και περιχύνουμε πάνω το χυμό απο τα λεμόνια.

  2. 2

    Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζετε ένα ένα τα αυγά, το μπέικιν, την σόδα, την βανίλια, το γάλα εναλάξ με το αλεύρι.

  3. 3

    Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μίγμα και ανακατέβουμε με κουτάλα.

  4. 4

    Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί ή φόρμα κεικ αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει το ταψί καλά.

  5. 5

    Φτιάχνουμε το μείγμα με τα μπισκόταΒάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια που τα έχουμε ψιλοκόψει ή τα περνάμε και αυτά στο μούλτι.

  6. 6

    Ρίχνουμε και την κανέλα και την ζάχαρι και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζι να γίνει ένα μίγμα.

  7. 7

    Αυτό το μίγμα το ρίχνουμε πάνω απο το μίγμα του κέικ και το βάζουμε στο φούρνο για 45 - 60 λέπτα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

ΕΛΕΝΑ67
ΕΛΕΝΑ67 @cook_8462624
το φτιαχνω αποψε και αυριο θα δωσω πιρουνακιαααα

Από

χανια
χανια @cook_8456812
στις