Κέικ Μπανάνα 2
Μία νόστιμη παραλαγή της γνωστής και αγαπημένης όλων μας συνταγής κέικ με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα, για να μην μας λιώσει η μπανάνα περισσότερο. Πρέπει όταν τρώμε το κέικ να νοιώθουμε στο στόμα μικρά κομματάκια μπανάνα.Το καλοκαίρι σερβίρουμε δίπλα από το κέϊκ που προσφέρουμε μία μπαλίτσα παγωτό μπανάνα και μία παρφέ.Είναι νοστιμότατο δοκιμάστε το θα σας αρέσει!
Υλικά
-
4 φλ. αλεύρι μαλακό
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
3 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ
-
1/2 κουταλάκι σόδα
-
1 1/2 φλ. λιωμένο βούτυρο φυτίνη
-
1 3/4 φλ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
4 αυγά
-
2 φλ. πολτοποιημένες με πηρούνι μπανάνες
-
1 φλ. δυνατό καφέ φίλτρου (ή λεμόνι)
-
άχνη για γαρνίρισμα
-
ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι γιά επιπλέον άρωμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε λεκανίτσα βάζουμε αλεύρι, αλάτι, σόδα, μπαίκιν και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν
-
2
Σε άλλη λεκάνη ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο καλά να λιώσει η ζάχαρη
-
3
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα ανακατεύοντας διαρκώς να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά
-
4
Ρίχνουμε την λιωμένη μπανάνα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά να μην την λιώσουμε εντελώς
-
5
Προσθέτουμε λιγο αλευρι λίγο από το φλυτζάνι με τον καφέ φίλτρου μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
-
6
Τέλος βάζουμε τα 2 ξύσματα (λεμόνι πορτοκάλι) και ανακατεύουμε λίγο (πάντα απαλά)
-
7
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στόν αέρα και στους 175 βαθμούς
-
8
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την μακρόστενη φόρμα μας
-
9
Τινάζουμε να φύγει το παραπάνω αλεύρι και ψήνουμε γιά 50' περίπου (ανάλογα τον φούρνο σας)
-
10
Μόλις βγεί το γλυκό μέ σουρωτηράκι ρίχνουμε την άχνη
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)