Κέικ Μπανάνα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν δεν έχουμε ξινόγαλα, βάζουμε σε ½ φλ. γάλα, ½ κ.γ. ξίδι ή χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15'. Τις τελευταίες φορές που το έκανα, έκανα μιάμιση δόση και το έκανα στη φόρμα με την τρύπα στη μέση. Γίνεται πιο ωραίο ακόμα.Επίσης, όταν έκανα τη μιάμιση δόση, αντί για 2 1/4 φλ. ζάχαρη, έβαλα 2. Ένα άσπρη και ένα σκούρα καφέ. Δεν είχε ανάγκη για παραπάνω ζάχαρη και είχε φανταστική γεύση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τη μπανάνα, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπάμε.
-
3
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα.
-
4
Ρίχνουμε αργά το ξινόγαλα και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
-
5
Ψήνουμε στους 180° για 45' περίπου.
Σχόλια (215)