ΦωτεινήΣ18
ΦωτεινήΣ18 @cook_8485879
,ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ μαλακό, αφράτο και νόστιμο κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς , περισσότερη μπανάνα αν σας αρέσει ή και σταγόνες σοκολάτας. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε γλάσο σοκολάτας και να το γαρνίρετε με κομμάτια καραμελωμένης μπανάνας .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 250 γρ βούτυρο
  2. 220 γρ ζάχαρη (100 καστανή και 120 κρυσταλική αν θέλουμε)
  3. 1 βανιλίνη 
  4. ξύσμα πορτοκάλι (προαιρετικά)
  5. μπανάνα (1 μεγάλη ή 2 μικρές)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε μπέν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα με το βούτυρο.

  2. 2

    Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.

  3. 3

    Ρίχνουμε  το μείγμα της σοκολάτας, τη βανιλίνη και το ξύσμα (αν βάλουμε) και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το κλείνουμε.

  4. 4

    Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα.

  5. 5

    Σιγά σιγά με μια μαρίζ προσθέτουμε την φαρίνα στο μείγμα. Όταν το αλεύρι "μπεί" κάλα στο μείγμα τότε βουτυρώνουμε τό ταψάκι ή τη φόρμα που θα το βάλουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κακάο στα τοιχώματα να κολλήσει στο βούτυρο.

  6. 6

    Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς μέχρι να σταματήσουμε να βλέπουμε ζύμη στο μαχαίρι.

Αντιδράσεις

Από

ΦωτεινήΣ18
ΦωτεινήΣ18 @cook_8485879
στις
,ΕΛΛΑΔΑ