Κέικ μπανάνα-σοκολάτα
Πολύ μαλακό, αφράτο και νόστιμο κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς , περισσότερη μπανάνα αν σας αρέσει ή και σταγόνες σοκολάτας. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε γλάσο σοκολάτας και να το γαρνίρετε με κομμάτια καραμελωμένης μπανάνας .
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπέν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα με το βούτυρο.
-
2
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.
-
3
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας, τη βανιλίνη και το ξύσμα (αν βάλουμε) και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το κλείνουμε.
-
4
Λιώνουμε τη μπανάνα με ένα πιρούνι και την προσθέτουμε στο μείγμα.
-
5
Σιγά σιγά με μια μαρίζ προσθέτουμε την φαρίνα στο μείγμα. Όταν το αλεύρι "μπεί" κάλα στο μείγμα τότε βουτυρώνουμε τό ταψάκι ή τη φόρμα που θα το βάλουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και κακάο στα τοιχώματα να κολλήσει στο βούτυρο.
-
6
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς μέχρι να σταματήσουμε να βλέπουμε ζύμη στο μαχαίρι.
Σχόλια