Κέικ μπανανοροδάκινου με μερέντα
Πρόκειται για ένα πανεύκολο στην κατασκευή και πολύ νόστιμο, ζουμερό κέικ, που εμπνεύστηκα από ό,τι υλικά είχα στο σπίτι.
Υλικά
-
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη λευκή
-
3/4 κούπας τσαγιού καλαμποκέλαιο
-
1 βανίλια
-
1 κυπελάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
-
2 πολύ ώριμες μπανάνες
-
1 ροδάκινο
-
0.5 πακέτο περίπου φαρίνα
-
3 κουταλιές περίπου μερέντα
-
3/4 κούπας τσαγιού ζάχαρη άχνη
-
2 κουταλάκια περίπου γάλα εβαπορέ
-
1 μπισκότο της αρεσκείας σας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ρίχνω τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάω καλά με ένα αυγοδάρτη.
-
2
Προσθέτω τη βανίλια.
-
3
Προσθέτω το γιαούρτι και τα ανακατεύω όλα καλά με μία σπάτουλα.
-
4
Λιώνω με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις ρίχνω στο μείγμα ανακατεύοντας καλά.
-
5
Ξεφλουδίζω το ροδάκινο και το κόβω μικρά μικρά κομματάκια, ρίχνοντάς τα κι αυτά στο μείγμα και ανακατεύω.
-
6
Προσθέτω σιγά σιγά τη φαρίνα ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει μία ζύμη όχι πολύ στεγνή και όχι πολύ υγρή. (Θα πάρει περίπου μισό πακέτο φαρίνα για μία μικρή φόρμα κέικ)
-
7
Βάζω το μισό μείγμα στη φόρμα του κέικ (εγώ χρησιμοποίησα φόρμα σιλικόνης λουλούδι).
-
8
Προσθέτω όση μερέντα θέλω (εγώ έβαλα 3 κουταλιές) και την αφήνω χωρίς να την κάνω κάτι ιδιαίτερο.
-
9
Προσθέτω το υπόλοιπο μείγμα του κέικ καλύπτοντας την μερέντα.
-
10
Ψήνω το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα και στη συνέχεια δοκιμάζω με ένα μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό.
-
11
Βάζω την άχνη ζάχαρη σε μία κούπα και ρίχνω μέσα λίγη ποσότητα γάλα εβαπορέ, ανακατεύοντάς το με ένα κουτάλι ώστε να γίνει ένα παχύρευστο γλάσο.
-
12
Περιχύνω το κέικ μου που έχει κρυώσει κανά δεκάλεπτο και το έχω ξεφορμάρει και τρίβω πάνω ένα μπισκότο για ντεκόρ (μπορείτε να βάλετε και νιφάδες σολοκάτας ή ό,τι άλλο θέλετε).
Σχόλια